Зарплати від 20 тисяч для медичних працівників – про що Указ Президента

 

 

 

 

Підписано Указ Президента України від 18.06.2021 р. №261/2021. Він містить заходи щодо підвищення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я та забезпечення додаткових гарантій для медичних працівників.

Зокрема, Кабінету Міністрів України доручено опрацювати під час підготовки проекту закону про Державний бюджет України на 2022 рік питання щодо підвищення заробітних плат у сфері охорони здоров’я для лікарів до розміру не менше ніж 20 000 гривень на місяць, для середнього медичного персоналу – не менше ніж 13 500 гривень на місяць.

З-поміж іншого, уряд повинен опрацювати питання щодо удосконалення підходів з визначення умов оплати праці медичних працівників, зокрема щодо забезпечення розрахунку справедливого співвідношення між заробітними платами медичного персоналу та керівного складу закладів охорони здоров’я.

А ось органам місцевого самоврядування для забезпечення функціонування комунальних закладів охорони здоров’я Президент рекомендує, зокрема:

-розробити критерії матеріального стимулювання керівників комунальних закладів охорони здоров’я залежно від результатів діяльності закладу;

– забезпечити укладення та виконання колективних договорів у комунальних закладах охорони здоров’я з метою визначення гарантій для медичних працівників, зокрема стосовно оплати праці з урахуванням результатів роботи працівників, режиму роботи, часу відпочинку, безпечних умов праці, соціального захисту.

Маєте питання щодо розрахунку лікарняних та винагород? Відповіді знайдете в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об’єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше про переваги дізнайтеся за посиланням.

Джерело: buh.ligazakon.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь