Наука монтажної піни

Незважаючи на те, що монтажна піна давно стала популярним будматеріалом, все ж деякі роблять помилки при виборі та експлуатації кошти. Якщо не вникати в тонкощі і правила експлуатації поліуретанового герметика, можна зробити багато помилок, які не дадуть потрібного результату, а все сили і гроші будуть витрачені даремно. Тому сьогодні розповімо головні тонкощі і важливі особливості про те, як використовується монтажна піна взимку, як наноситися засіб, які умови і технологію потрібно витримати.

aYUJ1VQHnCG-23D11C5sI-KvaIS2HxO53anSCEbIGPI3iJNYUe24p52IpRKqxd8uLk9xwwT_W8xHoIQswsPnUeI6QfU2ysarXYnw6TJwIqKJQG8ZaKa1W8l0uJijVhpRxxKMwGYK

Особливості застосування монтажної піни в різних температурних режимах

Мабуть, це самий відповідальний момент, від якого залежить якість і міцність герметизуючого шару. Різновидів продукції дуже багато – всесезонні, літні і зимові герметики дозволяють проводити монтажно-ремонтні роботи при різних показниках температури. Балони відрізняються ступенем розширення, властивостями, які будуть визначатися умовами зовнішнього середовища.

Зимові види однокомпонентних герметиків дозволяють працювати при температурі -18 … + 35 градусів Цельсія. Незважаючи на майже ідентичні показники з всесезоннимі матеріалами, в морозну пору найкраще підійде саме зимова монтажна піна. Деякі універсальні герметики можуть розсипатися, тріскатися, втрачати початкові характеристики. При мінусовій температурі піна втягується, а потім розширюється в обсязі. Щоб не допустити зрушення конструкції, наприклад перекіс вікна, слід витримати необхідний час до того, як піна почне зростати.

SCphvAyKbCdFiSX4xpwRN-vll_rrH1glmAk1A0uNZohWzWM4bWvT7UBEDUHM_HG4ZA0NG6kSlBl-Kg1J14fEE8Nkf2FNF7LdBGXOlGUlICGled3pmp1gHRyBf15CUnYPRkngOlDV

Негативна температура роботи монтажної піни вимагає дотримання декількох рад:

  • при зниженій вологості суміш підвищує в’язкість, зменшується її обсяг, тому в приміщенні повинні бути вимкнені обігрівальні прилади, зволожений повітря;
  • температура поверхні повинна бути в межах + 10 … + 30 градусів Цельсія;
  • перед роботою балон потрібно зберігати в теплому місці, так як існує ризик втрати експлуатаційних характеристик;
  • забороняється нагрівати ємність, але він і не повинен бути холодним;
  • поверхню потрібно зволожити без утворення криги або інею.

Піни монтажні в декілька нюансів

Багато хто не дотримуватися простих, але перевірені рекомендації щодо застосування монтажної піни. В результаті порушується герметизирующий шар, руйнується консистенція матеріалу, залипає клапан і відбуваються інші неприємні ситуації. Недосвідчені майстри звинувачують у всьому погана якість товару, насправді вся проблема в тонкощах і особливостях продукту.

bq7ePNoLGG4kkHVQ6TgNcTP_7d1lF5wpsNOH-TApO8Vsn3fnjExL0Lv4u18dqDNIUbZP_BSYpn4n4HrT2kqTWoKKGlhqguKIpL5K96R3RxSqYxDVyN7ahv1eNlCNd4Wjils-W5cj

Щілини і отвори повинні заповнюватися на ⅓ всього обсягу, так як суміш швидко збільшується в об’ємі. Порушення технології призводить до того, що монтовані конструкції змінюють геометрію отвору. Мінусова температура на вулиці або в приміщенні сприяє розширенню, осередки починають розсипатися. Навіть самий якісний склад монтажної піни вимагає захисту. У застосуванні слід суворо дотримуватися інструкції виробника, рекомендації досвідчених фахівців.

Технічні особливості герметика – це тільки теоретична частина вибору. Використання продукту має індивідуальну специфіку, нехтувати якою не варто. Добре зарекомендувала себе будівельна хімія Belife, представлена в інтернет-магазині www.belife.ua. Будівельні матеріали для різного роду монтажно-ремонтних робіт гарантують довговічний термін служби, бездоганну герметизацію. Працювати з такими продуктами одне задоволення, адже інноваційні технології виробництва покращують властивості, особливості і можливості застосування продукції. Покупці цінують товари не тільки за їх простоту і ефективність в експлуатації, але і за прийнятну ціну.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь