Трудові книжки переводять в електронну форму: деталі

 

 

 

 

Пенсійний фонд почав процес переведення трудових книжок в електронну форму, розповіла заступниця начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів пенсійного фонду Кіровоградської області Оксана Пухарь. Це має робити роботодавець, та якщо паперова книжка “на руках”, потурбуватись про переведення її в електронну форму повинні ви.

Електронна трудова книжка наповнюється даними про стаж та зарплатню від звітності роботодавця. На веб-порталі пенсійного фонду звітність про зарплату почали реєструвати з 1998 року, з 2004 року – дані про стаж роботи. Всі відомості до цих років відсутні в реєстрі, тому їх потрібно ввести в систему, говорить Оксана Пухарь. Це повинен робити роботодавець або власник паперової книжки, якщо вона знаходиться у нього.

Для цього до пенсійного фонду потрібно подати відскановані копії паперових документів. До них є певні вимоги: вони мають бути у кольоровому вигляді, мають бути чіткими та читабельними (серія, номер, поля). Робити копії потрібно тільки записаних сторінок.

В обласний пенсійний фонд нині подали 18 тисяч скан-копій трудових книжок. Працює в регіоні більше 200 тисяч людей.

Що відомо

10 червня 2021 набув чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо ведення обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”. Перехід до електронних книжок має завершитись за 5 років. Цей час будуть дійсні і паперові, і електронні трудові книжки.

Джерело: suspilne.media

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь