Держпродспоживслужба  інформує: як запобігти ускладненню епідемічної ситуації

 

 

 

 

Напередодні проведення ярмарку до загальноміського свята Івана Купала Ніжинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області повідомляє, що всі фізичні особи, ФОПи та юридичні особи які будуть здійснювати виробництво та реалізацію харчових продуктів повинні дотримуватись вимог ст. 20 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме:

  1. Дотримуватися гігієнічних вимог під час виробництва та реалізації харчових продуктів. Дотримуватися правил особистої гігієни. В наявності повинні бути особисті медичні книжки, деззасоби та відповідне обладнання.
  2. Повинні бути зареєстрованими як оператор ринку харчових продуктів.
  3. Забезпечувати простежуваність, на всі харчові продукти повинні бути відповідні супровідні документи.

Також наголошуємо, що  відповідно  до постанови КМУ від 16 червня 2021 року № 611 « Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», з 17 червня  2021 р. на території України встановлений “зелений” рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого забороняється:

1)перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту(маски, респіратори);

2) здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту,

3)  Також забороняється діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

– не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

– не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

-здійснюється обслуговування покупців без одягнутих засобів індивідуального захисту,

– не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).”

Також в даній постанові вказані вимоги , щодо  дотримання протиепідемічних заходів  при проведенні масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування).

З метою запобігання ускладнення епідемічної ситуації  внаслідок поширення коронавірусної хвороби ( СOVID-19) Ніжинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській просить всіх жителів міста та гостей   дотримуватися вимог  постанови КМУ від 16 червня 2021 року № 611.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь