86 грн щодоби витрачає на харчування один мешканець Чернігівщини

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2020 році середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на харчування 5003 грн (з урахуванням вартості продуктів, отриманих з особистого підсобного господарства). Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 86 грн (в Україні – 73 грн).

Про це повідомляє видання bilahata.net з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Чернігівській області.

Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини спрямовували на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 1019 грн (20% сукупних витрат на харчування), хліба і хлібопродуктів – 792 грн (16%), овочів (включаючи картоплю) – 722 грн (14%), молока, сира та яєць – 630 грн (13%), олії та жирів – 439 грн (9%).

Однією особою в області в середньому за місяць спожито 21 яйце, 20,8 кг молока, молокопродуктів та масла, 10 кг овочів і баштанних, 9,6 кг хліба і хлібних продуктів, 7,1 кг картоплі, 5,7 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 4,3 кг фруктів, ягід, горіхів та винограду, 3,3 кг цукру та меду, по 1,8 кг риби і рибопродуктів та олії й інших рослинних жирів.

Порівняно з 2019 роком суттєво зменшилося споживання картоплі, цукру та меду, хліба і хлібних продуктів та, навпаки, збільшилося споживання молока, молокопродуктів та масла.

 

 

 

Підготувала Тетяна Поліщук

Фото ілюстроване

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *