Із зупинки «Міськлікарня» зник продовольчий кіоск…

 

 

 

 

ЩЕ ПОЗАВЧОРА, 7 ЛИПНЯ, ПО ОБІДІ, КІОСК НА ЗУПИНЦІ «МІСЬКЛІКАРНЯ», НА БОЦІ ДЕСЯТОЇ ШКОЛИ, ЗНАХОДИВСЯ НА СВОЄМУ МІСЦІ. ТУТ ТОРГУВАЛИ КАВОЮ, ВИПІЧКОЮ, МОРОЗИВОМ, А ВЖЕ БЛИЖЧЕ ДО ВЕЧОРА СПОРУДА РАПТОМ ЗНИКЛА. ЖИТЕЛІ ВУЛ. МОСКОВСЬКОЇ БУЛИ ДУЖЕ ЗДИВОВАНІ: ВОНИ НАСТІЛЬКИ ЗВИКЛИ ДО НАЯВНОСТІ ЦЬОГО КІОСКУ, ЩО ВВАЖАЛИ: ЗУПИНКА І ВІН – ЄДИНА АРХІТЕКТУРНА ФОРМА. КРІМ ТОГО, ЛЮДЯМ БУЛО ЗРУЧНО: ВИЙШОВ НА ЗУПИНЦІ – КУПИВ КАВИ АБО МОРОЗИВА.
Деякі ніжинці припустили, що зникнення кіоску пов’язане з ремонтом тротуарів, який наразі ведеться на вулиці Московській посиленими темпами: мовби, споруда якимось чином заважає проводити роботи.
Журналіст «УН» намагалася з’ясувати у керівників деяких служб, куди зник кіоск та причини його зникнення, але ніхто не міг надати чіткої відповіді на ці питання.
Крапки над «і» розставила директор КП «Оренда комунального майна» Оксана Шумейко.
«Як у кожної споруди у місті, у цієї був свій господар. І саме він прийняв остаточне рішення… Так, комісія з погодження розміщення тимчасових споруд та засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі на об’єктах благоустрою вирішила розірвати достроково з дати написання заяви (01.07.2021 року) за угодою сторін договір щодо пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою № 33 від 19.11.2018 року, укладений з фізичною особою-підприємцем Ременніковим Михайлом Миколайовичем на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності (кіоск по реалізації продовольчої групи товарів) загальною площею 6,6 кв. м. за адресою: м. Ніжин, вул. Московська, 54 «Д».
Одна з причин – підприємець відмовився облаштовувати зупинку громадського транспорту, де знаходився його кіоск. Вирішив його демонтувати. Наразі на вулиці Московській, навколо зупинки громадського транспорту, ведеться ремонт тротуарів, незабаром тут з’явиться клумба», – пояснила Оксана Миколаївна.
Зі слів О. Шумейко, подібні договори укладаються з усіма фізичними особами-підприємцями у місті. А коли термін договору закінчується, кожний підприємець сам приймає рішення, чи переукладати його, чи ні. На черговому засіданні виконкому Ніжинської міської ради, яке відбулося 8 липня, затверджено низку таких договорів.
Відремонтований тротуар, майбутня квітуча клумба – все це гарно. Сподіватимемося, зміниться і зовнішній вигляд самої зупинки – на відміну від інших, встановлених у місті, вона виглядає неестетично – тут наявні тільки дах і лавки. А, нагадаємо, вулиця Московська – одна з центральних вулиць Ніжина, де знаходяться міська лікарня, поліція, десята школа, дитсадок, чимало торговельних точок. Тому вона повинна бути гарненькою.
Джерело: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук
Фото автора
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь