Рейтинг ВУЗів: на якій позиції Ніжинський?

 

 

 

 

Фахівці порталу Освіта.ua проаналізувала кілька існуючих рейтингів навчальних закладів вищої освіти та склали єдиний рейтинг, який враховує різні напрямки роботи інститутів, університетів та академій станом на 2021 рік.

У консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України були враховані дані авторитетних рейтингів: Топ-200 Україна, Scopus та Бал ЗНО на контракт. Кожен з них використовує різні критерії оцінювання навчальних закладів.
Лідери рейтингу – Київ, Львів, Харків та Одеса

За результатами Консолідованого рейтингу 2021 року лідером вищої освіти залишається Київський національний університет ім. Шевченка, який очолює перелік найкращих університетів країни вже п’ятий рік поспіль.

Друге місце рейтингу в 2021 році посів Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського». Який визнано найкращим технічним університетом.

Третє місце рейтингу цього року обійняв Львівський національний університет ім. Франка.

Четверте та п’яте місця поділили Харківський національний університет ім. Каразіна та Національний університет «Києво-Могилянська академія».

У першій десятці також представлені «Львівська політехніка», Національний медичний університет ім О.Богомольця, Одеський національний університет ім І. Мечникова, Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького та Сумський державний університет.

Серед найкращих міст для вищої освіти, крім Києва (13 вузів у топ-50), Львова (3 у топ-10) та Харкова (6 у топ-30), де традиційно чимало університетів з високим рейтингом, опинився також Чернівці (2 у топ-20), Тернопіль (3 у топ-50), Вінниця (3 у топ-50) та Івано-Франківськ (3 у топ-50).

Чернігівські університети

Найвище серед вишів Чернігівської області – Національний університет «Чернігівська політехніка». У нього – 53-є місце. При цьому вище опинилися навчальні заклади з таких міст, як Житомир, Тернопіль, Івано-Франківськ, Вінниця, Черкаси, Миколаїв, Полтава, Луцьк, Ужгород, Чернівці, Запоріжжя, Дніпра.

Нижче – лише університети, Рівного, Хмельницького, Кропивницького та Херсона.

У галузевому рейтингу технічних університетів «Чернігівська політехніка» не потрапила до топ-10.

Другий чернігівський виш у рейтингу – Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя. Він – на 145-му місці.

На 40 позицій нижче – Національний університет «Чернігівський колегіум» ім. Т. Шевченка. Поза межами топ-200 (на 214-му місці зі 242) опинилася Академія Державної пенітенціарної служби.

Галузеві рейтинги університетів

Найкращим медичним закладом освіти України визнано Національний медичний університет ім. Богомольця.

Найкращий педагогічний заклад рейтингу – Тернопільський національний педагогічний університет ім. Гнатюка.

Перелік найкращих аграрних закладів очолив Національний університет біоресурсів і природокористування.

Серед приватних закладів вищої освіти найкращі показники демонструє Український католицький університет.

Найкращим мистецьким закладом України визначено Київський національний університет культури і мистецтв.

Найкращим закладом освіти Західного регіону визнано Львівський національний університет ім. Франка, Південного – Одеський національний університет ім. Мечникова, Північного – Сумський державний університет, Східного – Харківський національний університет ім. Каразіна, Центрального регіону – Донецький національний університет ім. Стуса, який наразі функціонує у Винниці.

0462.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь