РЛП “Ніжинський” не змогли передати Ніжинраді

 

 

 

 

Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» не передали на баланс Ніжинради.

Про це кореспонденту Високого Валу телефоном повідомила перша заступниця голови Ніжинської райдержадміністрації, депутатка районної ради від ВО «Батьківщина» Інна Горобей.

За її словами, 8 липня питання винесли на сесію.

«Парк мали до 1 липня, згідно до законодавства, передати з власності району на баланс Ніжинської міської ради. Представники Вертіївської громади, на землях якої він розташований, не заперечували. Але питання докладно не вивчали. Що саме – не озвучували. Тому депутатський корпус вирішив створити комісію, яка додатково його дослідить та підготує. Після цього питання передачі знову винесуть на сесію», – розповіла Горобей.

РЛП “Ніжинський” створили 2015 року. Займає площу 6122,7 гектари. На його землях – ботанічний заказник загальнодержавного значення «Середовщина», ботанічні заказники місцевого значення «Боромики», «Зайцеві сосни», «Урочище Луб’янка», «Урочище Лисарівщина», а також гідрологічні заказники місцевого значення «Колісниківський» та «Переходівський». В РЛП «Ніжинський» організували для туристів веломаршрут та дві еко-стежки.

Фото – ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь