Дизайн-код: на черзі – вулиці Гоголя, Московська та Шевченка

 

 

 

 

Дизайн-код… Красиве і дещо загадкове слово, яке останнім часом ніжинці чують всі частіше… Що воно означає для нашого міста?

Дизайн-код – це загальноміська площина. Це комплексний підхід до візуального впорядкування та формування естетики зовнішнього вигляду міста. А ще – важливо – щоб було не просто красиво, а й зручно для інфраструктури міста… І, разом з тим, впроваджуючи дизайн-код, потрібно підкреслити і зберегти історичну автентичність нашого древнього Ніжина…

Робота вкрай непроста! Але, крок за кроком, проєкт реалізовується.

В ході  останньої сесії Ніжинської міської ради було прийнято рішення про затвердження дизайн-коду вулиці Батюка.

Читайте по темі: Вулиці Батюка затвердили дизайн-код

Саме з цієї вулиці історичної частини міста й буде розпочато роботу.

Вчора під час оперативної наради начальник відділу містобудування та архітектури головний архітектор Ніжинської міської ради Вікторія  Мироненко повідомила, що на черзі – впровадження дизайн-коду на інших вулицях Ніжина, а саме: Гоголя, Московській та Шевченка. Наразі йде підготовка документів.

Отож, наше місто стане ще кращим! Усі центральні вулиці Ніжина відповідатимуть одному стилістичному плануванню, адже при упорядженні фасадів будинків та прилеглої до них території  власниками приватних,  державних і комунальних будівель обов’язково мають бути враховані відповідні кольори й стилістика.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь