З’їв кров’янку і захворів на ботулізм…

 

За оперативним повідомленням від Чернігівського обласного Центру контролю та профілактики захворювань, зафіксовано смертельний випадок захворювання на ботулізм.

Помер 74-річний чоловік. Як встановлено епідрозслідуванням, чоловік захворів після вживання ковбаси кров’яної домашнього приготування, що зберігалася близько двох місяців у домашньому холодильнику.

Постраждалий у стані середньої важкості звернувся по медичну допомогу наступного дня після вживання підозрілого продукту. Чоловіка госпіталізували до інфекційного відділення районної лікарні. Проте через тиждень хворий самовільно покинув лікарню. Чотири дні потому чоловіка госпіталізували вже в обласну лікарню, де він через два дні помер.

З початку року, станом на 20 липня 2021 року, у Чернігівській області вже зареєстрували 10 випадків ботулізму, три з них стали летальними.

 

 

 

Нагадаємо, що вживання виготовлених у домашніх умовах консервів, в’яленої, копченої, соленої риби, м’ясних продуктів, як-то ковбаса, шинка, й інших харчових продуктів, куплених у місцях несанкціонованої торгівлі, може призвести до захворювання на ботулізм.

 

За матеріалами phc.org.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *