Захоплююче і вражаюче: маленькі ніжинці писали листа гетьману. Фото

 

 

 

 

Ще один липневий день для дошкільнят ЗДО №13 «Берізка» був особливо цікавим , наповненим пізнавальною інформацією про козаків і минуле нашої рідної України.
За прямої підтримки заступника міського голови з питань діяльності і виконавчих органів Ніжинської міської ради Сергія Смаги, на гостину до дітлахів і педагогів завітав головний спеціаліст управління культури і туризму Ніжинської міської ради Роман Желєзко, про якого ми знали давно і ось нарешті довгоочікувана зустріч відбулася….
Роман Анатолійович захоплююче і надзвичайно цікаво не тільки познайомив дітей з козацькою спадщиною , звичаями рідного краю у рамках довготривалого психолого-педагогічного проекту національно-патріотичного , краєзнавчого спрямування «НІЖИНЕ, ТИ МОЯ ДОРОГА КОЛИСКО!» , що присвячений 30-РІЧЧЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ, а й провів майстер-клас з письма гусячими перами. Кожній дитині він дав можливість відчути «смак» старовинного письма козацького з чорнилами, з музейною рідкістю – чорнильницею, що була знайдена під час розкопок на території нашого музею «Поштова станція».
Діти не просто писали гусячими перами, а й малювали маленькі зображення для Головного Гетьмана з самого Батурина ! Ось так , друзі !

Роман Анатолійович доступно, обгрунтовано повідав дошкільнятам про боротьбу козаків з ворогами українського народу, які з сивої давнини боролися за незалежність України. Вся ця робота майстер-класу проходила у садковому міні-музеї художника – баталіста Миколи Самокиша, де розміщені його незабутні цікаві експонати, фото, репродукції картин часів козаччини, людей, які вражають всіх нас своїм сильним духом.

Лист Гетьману Роман Анатолійович разом з малими козачатами ретельно запечатав і скріпив справжнісіньким сургучем. Діти з захопленням спостерігали , як таємниче капає сургуч і іменна печатка «НІЖИН» скріплює такий важливий наш ЛИСТ.
Як же такого мудрого знавця історії рідного краю, як Роман Анатолійович, та не пригостити у стінах Садочка, де вміють шанувати дух козацький – смачним Українським Кулішем ? Звичайно всі пригощалися – і дорогий гість, і діти !
Висловлюємо найщиріші слова вдячності Вам, Романе Анатолійовичу за майстер-клас і таку незабутню зустріч, що повернула всіх нас у часи козаччини.
Чекаємо на нові зустрічі .
Директор ЗДО №13 Наталя Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь