Як у ніжинському дитсадку гаптували сонячні гобелени. Фото

…Зело росами умивалося,
Сили дужої від Землі набиралося,
Ми дарунки щедрії назбирали,
В гобелени сонячні гаптували !
Колосочки, м’ята і деревій
Заплітали косами у сувій,
Щоб Липневе Літечко пам’ятати –
Та здоров’я й силоньки набирати !
Наталя Примушко
…Коли йдеш по квітучому лузі нашого Садочку , є бажання зібрати всі квіти і трави з собою, але на сьогодні є можливість вплести ці цілющі квіти і трави у Гобелени, який буде радувати нас кожного дня .
От і настала вже та чарівна липнева пора року, коли кожна травинка наливається природною силою і енергією. Трава передає неповторний колорит того місця, де росла. З такими цікавими оповідками звернулися вихователі Колесник А.В., Гнітій Л.О., Гавриляко Ю.В., Мархель І.В., Бабич А.В., Дяченко А.В. до кожної невеличкої групки своїх вихованців , розглядаючи квітуче різнобарв’я липневого літечка.
Для створення гобелену діти, батьки, вихователі заздалегідь назбирали лікарських трав та квітів. Сьогодні наші дошкільнята познайомилися з основами техніки траво-плетіння, дізналися, що таке гобелени, закріпили знання про лікарські рослини рідного краю, а це: м’ята, пижмо, цикорій, деревій, звіробій, колоски жита і пшениці, тархун, меліса , ромашки польові, грицики, ехінацея,цмин піщаний і т.д. та їх цілющі , лікувальні властивості. Виткані Гобелени маленькими ручками наших діток і талановитих педагогів, вже сьогодні прикрасили куточки природи кожної вікової групи і щедро почали віддавати аромат Літечка.
Дорогі колеги, батьки , друзі, спробуйте і ви зробити такий килимок – ГОБЕЛЕН, доторкнутися до дива природи рідного краю. Запевняємо – найуважнішим відкриється сакральна технологія ткацтва гобеленів. Настане час і будете Ви сніжною зимою дивитися на виткані картини з трав, вдихати п’янкий аромат і знову опинитеся на літньому лузі.
Здоров’я всім міцного і любові до кожної травинки, що зростає в рідному краї .
Директор ЗДО №13 Наталя Примушко

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь