Коли українці, старші 75 років, отримають адресні виплати

З жовтня цього року адресні виплати одержуватимуть пенсіонери віком від 75 років.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала міністр соціальної політики Марина Лазебна під час свого виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Трудові ресурси», повідомляється на сайті Міністерства.

«Ще у грудні 2019 року Президент Володимир Зеленський пообіцяв поступове збільшення пенсій для людей похилого віку – від самих літніх до більш «молодших». Ініціатива Президента щодо підвищення соціальних гарантій для пенсіонерів буде продовжена. З жовтня цього року адресні виплати одержуватимуть пенсіонери віком від 75 років», – сказала Лазебна.

За її словами, Мінсоцполітики зараз працює над тим, щоб включити до президентської програми підтримки людей похилого віку осіб віком від 70 років.

Міністр відзначила, що уряд і надалі буде сприяти підвищенню стандартів соціального захисту людей, які мають тривалий страховий стаж роботи.

Лазебна також поінформувала про плани щодо забезпечення гарантованим рівнем доходів тих літніх людей, які не охоплюються програмою пенсійного страхування.

За її словами, до цієї ініціативи схвально ставляться як експерти Міжнародної організації праці (МОП), так і представництво Світового банку, за підтримки якого реалізується проєкт «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

У Міністерстві нагадали, що з початку минулого року за дорученням Президента уряд встановив порядок виплати від держави щомісячної адресної соціальної допомоги пенсіонерам, яким виповнилося 80 та більше років.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 1 січня 2022 року зростуть пенсії в середньому на 40% у понад 30 тисяч осіб з інвалідністю з числа ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

 

Фото ілюстроване

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь