Чим можна замінити м’ясо: 10 продуктів, багатих білком

 

Одні фахівці говорять, що від м’яса краще відмовитися, інші – що це одне з джерел білка і продукт, який, на ряду з іншими, дає нам енергію. Але разом з цим м’ясо провокує безліч захворювань, насамперед серцево-судинних, повідомляє Сегодня.

Так що золота середина це: не відмовлятися від м’яса повністю, але не їсти його багато. А ще замінювати його іншими продуктами, багатими рослинним білком. Нутриціолог Яна Легеза назвала 10 таких.

М’ясо корисне чи ні?

“М’ясо – справді цінний продукт тваринного походження, що містить білок і незамінні амінокислоти, але часте вживання м’яса призводить до серцево-судинних захворювань, підвищення артеріального тиску, атеросклерозу. А любителі шашлику, стейка на грилі або засмаженої скоринки – в зоні ризику онкозахворювань. Я не наполягаю на повній відмові від м’яса, але пропоную список продуктів-аналогів за вмістом білка”, – говорить Яна Легеза.

Продукти-аналоги за вмістом білка

1. Курячі яйця. Мають майже 100% засвоюваність білка і добре переносяться організмом людини (тільки якщо немає алергії на яйця. Як правило, вона буває на жовток).

2. Нежирний сир. Чим менше в сирі жирності, тим більше вміст білка.

Одні фахівці говорять, що від м’яса краще відмовитися, інші – що це одне з джерел білка і продукт, який, на ряду з іншими, дає нам енергію. Але разом з цим м’ясо провокує безліч захворювань, насамперед серцево-судинних, повідомляє Сегодня.

Так що золота середина це: не відмовлятися від м’яса повністю, але не їсти його багато. А ще замінювати його іншими продуктами, багатими рослинним білком. Нутриціолог Яна Легеза назвала 10 таких.

М’ясо корисне чи ні?

“М’ясо – справді цінний продукт тваринного походження, що містить білок і незамінні амінокислоти, але часте вживання м’яса призводить до серцево-судинних захворювань, підвищення артеріального тиску, атеросклерозу. А любителі шашлику, стейка на грилі або засмаженої скоринки – в зоні ризику онкозахворювань. Я не наполягаю на повній відмові від м’яса, але пропоную список продуктів-аналогів за вмістом білка”, – говорить Яна Легеза.

Продукти-аналоги за вмістом білка

1. Курячі яйця. Мають майже 100% засвоюваність білка і добре переносяться організмом людини (тільки якщо немає алергії на яйця. Як правило, вона буває на жовток).

2. Нежирний сир. Чим менше в сирі жирності, тим більше вміст білка.

4. Інші тверді сири (голландський, російський) теж містять 22-25% білка і можуть цілком замінити м’ясо кілька разів на тиждень.

5. Риба – тунець, горбуша, сардина, лосось – відмінне джерело білка тваринного походження з гарною засвоюваністю.

6. Морепродукти – креветки, кальмар, гребінець. Є цінним джерелом білка, а також йоду та інших мікроелементів.

7. Ікра червона і чорна містять близько 30 г білка.

8. Арахіс, фісташки, мигдаль містять від 20 до 26 г білка і можуть стати прекрасним доповненням будь-якого салату. Таким чином повноцінна вечеря забезпечена.

9. Бобові (маш, сочевиця, нут) містять більш ніж 20 г білка. Величезна кількість смачних страв може бути приготована з них – від паштету до котлет.

10. Амарант, киноа – крупи, які багаті білком і незамінними амінокислотами стануть барвистою ситною альтернативою м’ясним продуктам.

 

Джерело: kurs.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *