У Ніжині з’явиться туристична цікавинка: “Інтерактивний скансен”: деталі

 

 

 

 

Наприкінці серпня у Ніжині має з’явитися унікальний простір для навчання, творчості та релаксу, а також нова туристична цікавинка – «Інтерактивний скансен», що відтворюватиме фрагмент давньоруського поселення. Про це раніше повідомляв сайту ЧЕline ідейний натхненник проєкту – доцент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Іван Кедун.

Заплановано, що музей просто неба розташовуватиметься в рекреаційній зоні на території агробіостанції НДУ імені Миколи Гоголя. Відтак, новий простір буде доступним для всіх мешканців міста, але водночас перебуватиме під охороною.

Раніше ми писали: У серпні в Ніжині з’явиться “Інтерактивний скансен”. Фото

Сьогодні, 5 серпня на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради прийняли рішення про “Про надання співфінансування проекту «Інтерактивний скансен», якому надане грантове фінансування у рамках реалізації Програми DOBRE”.

Пише “Нежатин”

Кажучи простими словами, для музею буде закуплено 656 кг. гончарної глини для ліплення глечиків, тарілочок, тощо. На це виділять 8 200,00 грн, за рахунок коштів Програми розвитку інвестиційної діяльності в Ніжинській міській ОТГ.

Співфінансування складає 10% від загальної суми.

Як раніше повідомляв cheline.com.ua, задум створення інтерактивного музею просто неба об’єднав довкола себе чимало небайдужих містян – викладачок університету, які стали випускницями Академії Жіночого Лідерства, студентів і студенток історико-юридичного факультету, які захоплюються публічною історією й експериментальною археологією, психологів, соціальних працівників, мисткинь і митців, громадських активістів міста.

Повний текст можна перечитати тут: Незабаром в Ніжині з’явиться туристична цікавинка – «Інтерактивний скансен» (Фото)

Довідково: Скансени – це так звані живі музеї з насиченими анімаційними програмами відтворення історичного середовища, майстер-класами та тренінгами, де відвідувачі можуть спробувати себе у традиційних ремеслах і видах діяльності, характерних для відповідної місцевості та часу, наприклад, роботу ткача, коваля, гончаря, навчитися стріляти з лука тощо під керівництвом і наглядом фахівця. Цей простір можна буде використовувати не лише як атракції, але і як платформу для творчих майстер-класів, навчальних та арт-терапевтичних тренінгів. Організатори сподіваються, що цей новий музейно-комунікативний простір стане освітнім і творчим осередком, щоб можна було пізнати історію та сьогодення через процес творення та діалог.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь