До дня будівельника: ексклюзивне інтерв’ю з Геннадієм Ющенко

 

 

 

 

8 серпня 2021 рокуДень будівельника

Традиція відзначати своє професійне свято у будівельників зародилася ще з 1956-го року. Будівельники – це особливий народ. Пише dilovamova.com. Вони завжди несли у своїй роботі величезну відповідальність і майже завжди виправдовували всі очікування. Згадаймо, кому ми зобов’язані успіхом в грандіозних будівництвах і створенні найрізноманітніших будівельних об’єктів, звичайно ж нашим будівельникам.

Всі знають, що хороші будівельники завжди високо цінувалися. Будь який керуючий фахівець скаже, що високий професіоналізм будівельника – це запорука високої якості вироблених ним робіт.

З нагоди професійного свята журналісти «Нежатин» поспілкувалися з директором приватного підприємста «Гефест» Геннадієм Ющенко.

 Геннадій Михайлович – родом із Ніжина, колишній керівник КП «УЖКГта Б», у свій час був депутатом Ніжинської міської ради та брав активну участь у громадському житті міста, займався будівництвом.

Тож до вашої уваги інтерв’ю з професійним будівельником, активістом і просто гарним чоловіком!

Доброго дня! Як відомо, у Ніжині Ви займалися будівництвом. Що саме будували, ремонтували і т.п.? Де у Ніжині можна, скажімо так, побачити результати вашої роботи? Що залишили в місті після себе?

      Доброго дня! Я займаюся будівництвом з 2001 року і за стільки років список об’єктів досить переконливий. Якщо брати Ніжин, то це  – офісно-торгівельний комплекс «Пасаж»; кафе «Автограф»; травматологічне, інфекційне відділення, харчоблок, флюорографічний кабінет КЛПЗ “Ніжинська міська центральна лікарня; філія АТ «Ощадбанк»; виробничий комплекс по виготовленню металевих виробів та металоконструкцій ТОВ «Паритет-К»; пункт сімейної медицини на вул. Космонавтів та інші. За цим стоїть нелегка праця робітників – будівельників.

А якщо трішки повернути час назад, хто вплинув на вибір вашої діяльності? Чи це ще з дитинства, з юності були мрії та плани, чи вже у більш зрілому віці вирішили створити власну фірму? Тобто чому саме будівництво?

Фірма «Гефест» була створена ще у 2001 року, в основному, для виконання ремонтно – будівельних робіт. В ті часи будувати ще вміли, а от зробити якісний «євроремонт» кваліфікованих кадрів не вистачало. Навчались самостійно шляхом спроб і помилок. В ті часи ідею створення фірми підказав сам ринок. Довелося попрацювати в столиці з нерухомістю. Відчувалася величезна потреба у створенні комфортних умов для життя і діяльності людей, адже ми так відстали від Європи. Побував у декількох європейських містах і подумав, що ми повинні жити не гірше. Треба навчатися всьому передовому.

На сьогоднішній день Геннадія Ющенка у Ніжині не видно. Де Ви зараз живете, чим займаєтеся? Розкажіть трішки детальніше? Як часто буваєте у рідному місті?

На даний момент живу і працюю у Києві. Це лише тому, що в мегаполісі більше можливостей для самореалізації. Так останній об’єкт, садиба – музей Іпсиланті в центрі столиці. Це споруда вісімнадцятого століття. Дуже цікаво було відновлювати первинний вигляд, знадобився досвід і творчі здібності. Зараз з гордістю проїжджаю повз споруду, знаючи, що в її реконструкції є частина моєї праці.


Але…., Ніжин люблю. За що – не знаю. Може за те, що народився в ньому, може за те, що провів найкращі роки, за те, що тут багато моїх друзів і прекрасних людей… Приїжджаю до рідного міста не так часто, як хотілося б, але завжди з нетерпінням чекаю з ним зустрічі.

А День будівельника для Вас свято? Як що так, то як святкуєте? Є якісь свої традиції?

  • а можливо є свої (внутрішні) жарти, цікаві історії. Чи можете пригадати якісь? Адже у кожній професії вони зустрічаються, так звана «внутрішня кухня»..

День будівельника святкуємо давно. Кожен рік по-різному. Виїжджаємо колективом з родинами на природу. Добре, що свято припадає на теплий місяць – ліс, річка, сонце – краса! Приємно, що нас згадують.

Пам‘ятаю цікавий випадок. Працював на фірмі виконроб Петрович, який проходив гартування ще в Радянські часи. І от, на будівництво приїздить замовник з комісією. Після ретельного огляду звертається до будівельників з питанням: «До десятого закінчите?». Петрович швидко, не думаючи випалив: «Авжеж!». Я штовхаю його в бік і шепочу, що це не реально. А він каже, що сказав десятого числа, а не сказав якого місяця. От такі були моменти. (Посміхається – авт. )

А взагалі роботу свою намагаюся виконувати на совість. По – іншому не можу. На початку будівельної кар’єри, почув таку історію. Приходить виконроб солідного віку до власника фірми і каже, що відпрацював своє і хоче піти на заслужений відпочинок. Власник відповів, що відпустить, але треба побудувати ще один приватний будинок. Виконроб взявся за роботу. Працював швидко, не якісно, закуповував дешеві матеріали, ігнорував технологічний процес – поспішав на пенсію. Врешті – решт, закінчив. Власник на урочистих зборах вручив ключі від цього будинку виконробу і сказав, що фірма дарує житло. Виконроб червонів від сорому за свою роботу, результат якої дістався йому. Тому, вважаю, що необхідно все робити, як для себе

А який Геннадій Ющенко поза межами роботи? Чи маєте хобі, що любите, як проводите вільний час, чим живете?

Люблю спілкуватися з давніми знайомими, друзями. Щасливий, коли проводимо час у великій, веселій компанії. А ще нагадаю будівельникам анекдот із «бородою»: – розвалився будинок, іде суд, судять цеглу, пісок і цемент. Цегла каже, що як поклали її, вона так і лежала. Пісок – як замішали, такий і був розчин, а цемент каже, що я ні при чому, мене взагалі там не було.

Шановні будівельники! Вітаю із професійним святом! Бажаю стабільності, впевненості у майбутньому і миру! А ще кажуть – Землю створив Бог, все інше – будівельники.

   

 

Спілкувалася Тіна Кошелевська

Фото з архіву 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь