Спека в серпні різко піде на спад, але восени буде два бабиних літа: прогноз синоптика

 

 

 

 

До кінця літа погода в Україні ще відзначиться кількома нетривалими періодами спеки вдень, проте загалом у серпні температура повітря знизиться. Регіони періодично продовжать накривати дощі.

Осінь у країні обіцяє бути теплою й з опадами в перші два місяці, кількома бабиними літами й морозним листопадом. Таким прогнозом із OBOZREVATEL раніше поділився народний синоптик Леонід Горбань.

Погода до кінця серпня

Якщо зараз стовпчики термометрів у країні тримаються на +29… +31, зазначив фахівець, то вже з 12 серпня вони почнуть поступово опускатися майже щодня. І вже 24 числа максимально встановляться на рівні +22… +24.

Опісля синоптик прогнозує періодичне стрибкоподібне зниження температури повітря ще на 4 градуси. Так, до кінця серпня вона становитиме до +22.

Погода в серпні в Україні

Горбань підкреслив, що українців протягом останнього місяця літа очікують сім дощових діб. Проте опади будуть незначними.

Тепліше, традиційно, буде на півдні України. Там до 15 серпня протримається спека в +31… +34 градуси. До 25-го числа температура повітря опуститься вже до +26, а під кінець місяця встановиться на рівні +20.

Невеликі дощі в південних регіонах очікуються в період першої декади місяця, а також кілька днів під кінець серпня.

Прогноз на осінь-2021

За словами Горбаня, в перші 10 днів вересня погода буде літньою, а далі похолоднішає і йтимуть дощі.

Починаючи з третьої декади місяця він спрогнозував декілька днів бабиного літа. Порадує такою погодою українців і холодний, але водночас сухий жовтень – бабиного літа варто чекати в середині місяця.

Надалі в країну прийдуть дощі й вдарять нічні морози. Прохолодно буде і в листопаді, тоді теж імовірні опади й навіть ранній сніг

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував погоду на зиму в Україні. За його словами, в грудні вона принесе дощі, а в лютому – сильні морози.

 

news.obozrevatel.com

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь