Топ-5 корисних продуктів для серця: саме зараз – сезон

 

 

 

 

Лікар-кардіолог Наталія Іванюк поділилася своїм особистим топом корисностей для серця.

Зелень

«Знайдіть самого харизматичного продавця зелені і купіть кілька запашних пучків для свіжого салату», — радить лікар. Вона нагадує, що щавель, рукола і шпинат містять велику кількість магнію, який впливає на склад крові і кисень, що його вони переносять до тканин.

«Більше зелені в вашій тарілці — запорука нормального пульсу», — говорить кардіолог.

Броколі

«Поганий холестерин — головний ворог серцево-судинної системи, але цей зелений суперфуд сильніший», — говорить Наталія Іванюк.

Вона пояснює, що грубі волокна броколі, які не перетравлюються, виводять холестерин із кишківника. Крім цього, в броколі є омега-3-жирні кислоти, що виводять з організму шкідливий холестерин і покращують роботу серця.

Молода картопля

«Думаєте, картопля — це шкідлива і марна їжа? А ось і ні. У запеченому картоплі в мундирі багато калію, який перешкоджає виникненню проблем з серцево-судинною системою», — розповідає кардіолог.

Помідори

Антиоксидант лікопін, який входить в їх склад, надає позитивний ефект на судини. Також вони містять калій, корисний для контролю артеріального тиску та профілактики серцевих захворювань.

Бобові

Горох, спаржа, квасоля — це рослинний білок без натяку на шкідливий жир, що ефективно знижують рівень «поганого» холестерину. У цих продуктах багато клітковини, амінокислот, магнію, калію, фолієвої кислоти.

 

u-news.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.10

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь