В Україні введуть другі пенсії

 

 

 

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українцям платитимуть по дві пенсії в результаті введення накопичувальної системи. Водночас економічний ефект від запуску системи може скласти 477 млрд гривень до 2030-го. Відзначимо, що накопичувальна система утворюється як доповнення до наявної солідарної.

Про це повідомляє пресслужба Урядового порталу. Шмигаль додав, що гарантування вкладів має бути стовідсотковим для пенсійного накопичувального фонду, – пише Оbozrevatel.

“За другим рівнем має запрацювати третій рівень, на якому добровільне пенсійне страхування здійснюється із залученням недержавних фондів. Економічний ефект від запровадження накопичувальної пенсії, за оцінками НКЦПФР, – 477 млрд грн до 2030 року”, – сказав глава Кабміну.

Шмигаль також розповів про виконану роботу щодо розвитку пенсійних накопичень. Так, введення обов’язкових пенсійних накопичень передбачено в трирічній Бюджетній декларації, яку ухвалили у Верховній Раді.

Відзначимо, що постанову про Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки ухвалили в Раді ще в липні. Бюджетна декларація являє собою документ, який окреслює підхід до бюджетної політики на середньострокову перспективу.

Нагадаємо, в Україні з 1 грудня мінімальну пенсію 2021-го збільшать з 1854 до 1934 грн. У підсумку максимальна виплата збільшиться на 800 грн: до 19 340 грн.

Таку пенсію можуть одержувати тільки ті українці, середня зарплата яких за наявності 35 років стажу була майже в сім разів вищою за середню зарплату. Наразі середня зарплата, яку враховує Пенсійний фонд, становить близько 12,3 тис. грн. Йдеться про ту цифру, з якої сплачено єдиний соціальний внесок. Реальна середня зарплата вже досягла більш ніж 14 тис. грн.

Як повідомляв ITV media group, жінки в україні можуть вийти на пенсію в 50 років і навіть раніше.

 

itvmg.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь