Страшні подробиці вбивства на Ніжинщині…

 

 

 

 

«Мене посадять. Я вчьора убив чіловека. Не кажи нікому», — так написав другу в телефонному повідомленні 16-річний Ігор Ворошилов з села Сидорівни, що на Борзнянщині Ніжинського району (орфографію збережено, як написав). Ігоря підозрюють у причетності до смертельного групового побиття односельця, 51-річного Олександра Заворотного.

Раніше сайт Нежатин висвітлював інформацію про ці страшні події:

ЧИТАЙТЕ Ніжинщина: двоє чоловіків до смерті побили односельця

Олександр мешкав сам, випивав. Мав групу інвалідності, трохи дивний був. 6 серпня, вранці, гнали худобу на пашу і побачили, що на вулиці неподалік клубу хтось лежить. Хто, одразу і не впізнали, бо лице було суцільним кривавим місивом. Тільки за кросівками визначили, наче Олександр. Чоловік був у важкому стані. Викликали «швидку». Однак медикам врятувати Заворотного не вдалося. Дорогою до лікарні він помер.

Поліцейські приїхали в село швидко. І з’ясували, що до побиття можуть бути причетні двоє молодиків: Ігор Ворошилов та 25-річний Артур Дудка. Підозрюваних затримали. За повідомленням правоохоронців, старший конфліктував із Заворотним. Кажуть, нібито напередодні дядько чіплявся до подруги Артура. Хлопці вирішили його провчити. Що сталося насправді, з’ясовує слідство.

Багатодітна родина (у сім’ї п’ятеро дітей) переїхала до Сидорівки з села Крути Ніжинського району у травні. Отож, що вони за люди, місцеві ще не розкусили. Мати не зловживає спиртним, обробляють город. Ігор ходив по людях, допомагав, хто що попросить. Кажуть, навчався в Ніжині в училищі. У Артура Дудки мати домогосподарка, батько місцевий завклуб.

Підозрювані надали правдиві свідчення. І під час слідчого експерименту на манекені показали, як розправлялися з інвалідом. Наразі триває досудове розслідування у провадженні, відкритому за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого). Покарання за цією статтею — від семи до десяти років тюрми.

Олександра Заворотного поховали з допомогою місцевої громади.

* * *

Про родину Ігоря у пресі писали у квітні, що 47-річну Ірину Звягінцеву, матір Ігоря, разом з дітьми попросили не тільки з хати, а й з села. Сім’я жила не в одному селі області. Та ніде не приживалася.

* * *

З початку року по області зареєстровано 13 випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.

За матеріалами gorod.cn.ua

Валентина Остерська, «ВісникЧ» №32 (1839) від 12 серпня 2021

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь