Робота по створенню авіакомплексу з мультимодальних перевезень на базі аеродрому “Ніжин” триває

 

 

 

 

У Ніжині продовжується робота над створенням авіаційно-логістичного комплексу з мультимодальних перевезень на базі аеродрому “Ніжин”.

Раніше ми писали: “На базі аеродрому “Ніжин” постане авіакомплекс з мультимодальних перевезень”

17 серпня відбулася зустріч міської ради з представниками Чернігівської ОДА та Ніжинського авіаційного загону та розробниками проекту розвитку аеродрому. В нараді взяли участь міський голова Кодола Олександр , радник голови ОДА Дмитро Іванов та депутат Ніжинської міської ради, радник міського голови Сергій Охонько.

Під час зустрічі ТОВ “Авіейт”, яке займається розробкою Стратегії реалізації проекту, презентувало попередні напрацювання, а саме: загальний аналіз та тенденції ринку авіаційних перевезень України, узагальнений аналіз інфраструктури аеродрому з позиції його придатності до реалізації комерційних авіаційних видів діяльності та концепцію генерального плану проекту.

Присутні обговорили важливість залучення центральних органів виконавчої влади для роботи над створенням авіаційно-логістичного комплексу з мультимодальних перевезень на базі аеродрому “Ніжин”.

 Сергій Охонько зазначив: “Створення в нашому місті логістичного центру – вкрай важливий проект. Це практично початок нової історії економічного розвитку не тільки Ніжина , а й Чернігівщини в цілому Це позитивно вплине на інвестиційну привабливість Ніжина серед інших міст і в інших сферах економіки. На аеродромі є більш, ніж 80 гектарів вільної землі з 500 вцілому, яку доцільно задіяти під будівництво логістичного центру, ангарів, складів, виставкових центрів, тобто є можливість розвитку”.

Олександр Кодола підтвердив рішучість дій міської ради к напрямку розвитку аеродрому та запланував зустріч на вересень з представниками відповідних міністерств та Чернігівського ОДА.

26 серпня комісія повинна повторно зібратися та підготувати первинне бачення.

У статті використані матеріали та фото nizhynrada.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь