У Ніжині відбувся урочистий мітинг, присвячений 30-ій річниці незалежності України

 

 

 

 

Багато ніжинців та гостей міста зібралися сьогодні, аби відсвяткувати величне, державне свято –30-ту річницю незалежності України. Більшість учасників святкування одягнулися у вишиванки – яскраві символи української культури, нескореності та нерозривних зв’язків поколінь.  

Біля пам’ятника «Борцям за Незалежність» відбувся урочистий мітинг, присвячений 30-ї річниці незалежності України. Міський голова Олександр Кодола привітав присутніх з державним святом: «Щиро всіх вітаю із найголовнішим святом для українців – з Днем Незалежності України! Незалежність стала новою точкою відліку в житті кожного українця.

30 років Незалежності багаті на доленосні події, які мали великий вплив на становлення сучасної України, вони загартовують дух  патріотизму українців, плекають їх любов до рідної землі, виховують повагу до своєї країни, її прапора, соборності та суверенності. На сході продовжуються запеклі бої за свободу, єдність, демократію  та право українців мати своє майбутнє, свою історію, своє національне багатство.

Вірю в те, що Україна не лише вистоїть як суверенна держава, але й займе гідне місце серед розвинутих європейських країн. Нехай це свято додає нам сили та впевненості для досягнення цілей на благо нашого міста та держави. Бажаю всім міцного здоров’я, злагоди, добробуту кожній родині, миру – нашій рідній землі. З Днем Незалежності, українці! Любіть та бережіть свою державу — нашу рідну Україну!».

Під час заходу лунали патріотичні українські пісні та вірші у виконанні ніжинської молоді.

Традиційно пролунав трикратний салют. Присутні вшанували пам’ять загиблих українських воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

nizhynrada.gov.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь