У приватному господарстві на Ніжинщині виявили мінометну міну

 

 

 

 

26 серпня об 11:30 до Служби порятунку “101” у Ніжинському районі надійшло повідомлення про те, що в одному з приватних господарств с. Високе Височанської територіальної громади, в купі з піском було виявлено металевий предмет, схожий за ознаками на боєприпас.
Небезпечне місце до прибуття рятувальників охоронялось співробітниками Національної поліції.
Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Чернігівській області, які прибули за викликом, ідентифікували небезпечну знахідку, як мінометну міну калібром 50 мм часів Другої світової війни. Після проведення невідкладних робіт та обстеження прилеглої території, вибухонебезпечний предмет було вивезено спецавтомобілем у визначене місце за межами населеного пункту та о 16:00 знищено.
Рятувальники ДСНС України нагадують, що в разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів, необхідно негайно зателефонувати за номером “101” або “102”. В жодному разі не торкайтесь підозрілого предмету, його вилученням та знищенням мають займатись виключно спеціалісти відповідних служб.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь