Квітучий Ніжин: на місто чекає масштабне озеленення?

 

 

 

 

Кожен із нас хоче бачити своє місто яскравим і квітучим, чи не так? Саме на тему озеленення Ніжина учора, 28 серпня, відбулася нарада в міськвиконкомі.

Повідомляє Нежатин.

Нарада пройшла під головуванням заступника міського голови Сергія Смаги, до обговорень активно долучився депутат міської ради, радник міського голови Сергій Охонько, також взяли участь спеціалісти відділів з благоустрою, інвестиційного та архітектури й містобудування, КП “ВУКГ”.

Сергій Смага поділився враженнями від поїздки до міста Вінниця. Місто вразило Сергія Степановича своєю квіточою красою і буйством зелених насаджень мало не на кожному кроці. І це при тому, що вулиці у Вінниці асфальтовані та вимощені плиткою, але кожен клаптик землі по можливості використовується для озеленення.

“Біля будинків, магазинів і кафе – невимовна краса. І займається цим не комунальне підприємство, – підкреслив Сергій Смага, – це роблять самі підприємці. Хотілося б започаткувати таке і в Ніжині”.

Сергій Степанович відмітив у Ніжині кафе “Соло”, яке, з його слів, є взірцем, та кафе “Афтограф”.

У ході обговорень було запропоновано розпочати озелененення з центральної площі Ніжина, враховуючи територію біля готелю, у напрямку до аптеки №13 і до кафе “Афтограф”.

Тож С. Смага підкреслив, що насамперед потрібно розробити сам проєкт по озелененню Ніжина і його візуалізацію, і потім обирати квіти, насадження і локації, відштовхуючись від цього бачення.

Наталія Бойко, начальник відділу з благоустрію зазначила, що діяти потрібно згідно проєкту, щоб не перенавантажити центральну площу, а навпаки, щоб усе було естетично і привабливо і виглядало саме презентабельно, а не провінційно.

 

Радник міського голови Сергій Охонько вніс свої пропозиції: “Пропоную провести опитування серед мешканців багатоповерхівок та жителів приватного сектору центральних вулиць міста, а саме: Московська, Набережна, Батюка, Шевченка щодо того, чи є в них бажання прикрасити їхні будинки, вікна та паркани квіточою красою.  Ми готові розробити програму щодо закупівлі вазонів і передачі  їх мешканцям цих квартир, які, в свою чергу, протягом сезону будуть за ними доглядати і зроблять свої домоволодіння красивішими. Це цікаво і дійсно, отримуєш естетичну насолоду, коли йдеш вулицею, яка тоне в буйстві квітів”.

Також Сергій Миколайович звернув увагу на те, що доцільніше було б не витрачатися щороку на однорічні рослини, а виділити більшу суму і закупити багаторічні, аби будуть радувати ніжинців і гостей щороку.

У результаті було вирішено створити робочу групу і детально вивчити всі питання.

Наступна зустріч відбудеться за два тижні.

Центральне фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь