На Ніжинщині депутат проголосувала за виділення собі земельних ділянок

 

 

 

 

Ніжинська окружна прокуратура  звернулася з позовом до суду в інтересах держави до Перемозької та Лосинівської сільських рад Ніжинського району про визнання незаконними та скасування рішень.

Подання прокуратурою даної позовної заяви обумовлено необхідністю відновлення інтересів держави, які були порушені внаслідок недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» при вирішенні питання щодо розпорядження земельними ділянками комунальної форми власності.

Так, постановою Ніжинського міськрайонного суду від 25.05.2021 було встановлено факт прийняття Перемозькою сільською радою рішень щодо відведення земельних ділянок орієнтовною площею по 2,00 га кожна у приватну власність особі, яка є депутатом Перемозької сільської ради та її близькому родичу в умовах реального конфлікту інтересів. Тобто з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції», за що винну особу було притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП.

Зазначене вище порушення, а саме: прийняття органом місцевого самоврядування оспорюваних рішень в умовах реального конфлікту інтересів потребує вжиття заходів з метою визнання їх недійсними.

Реагуючи на вказаний факт, захищаючи інтереси держави прокурором подано позов до суду, який на даний час перебуває на розгляді.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь