У МОЗ розповіли, кому потрібно проходити медичний огляд перед новим навчальним роком

 

 

 

 

Пройти комплексний медичний огляд діти мають лише перед вступом до 1 класу. Решта учнів можуть проходити обов’язковий медичний профілактичний огляд незалежно від дати початку навчального року.

Відповідно до законодавства неповнолітні мають проходити медогляди раз на рік. Схема оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів і форми довідок, які необхідно надавати, вступаючи до школи, затверджені наказом МОЗ України № 682 від 16.08.2010 року.

Перед вступом до 1 класу дитина повинна пройти комплексний медичний огляд, у т.ч. і у вузьких спеціалістів. Після обстеження заклад охорони здоров’я видає дві форми, які треба надати медичному працівнику школи:

форму № 086–1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду».

форму № 063/о «Карта профілактичних щеплень».

Для того, щоб перед першим вересня не утворювалися скупчення людей біля кабінетів лікарів, МОЗ рекомендує проходити медогляд наприкінці серпня лише майбутнім «першачкам».

Іншим школярам варто здійснювати такі огляди тоді, коли зручно, але обов’язково 1 раз на рік. Наприклад, можна запланувати візит до педіатра чи сімейного лікаря ближче до дати дня народження.

 

Фото — ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь