Чим корисна гречка: 4 важливі плюси для зміцнення здоров’я

 

 

 

 

Гречка не містить глютен і багата поживними речовинами – білком, клітковиною, вітамінами і мінералами: її вживання дає певні плюси для здоров’я.

Покращує функції серця. Гречка містить корисні для серця поживні речовини: конкретно – магній, мідь, клітковину. Магній відіграє важливу роль у регулюванні скорочення м’язів. Зокрема, він допомагає клітинам серцевого м’яза розслабитися, протидіючи кальцію, який стимулює скорочення.

З іншого боку, мідь допомагає регулювати частоту серцевих скорочень і знижує кров’яний тиск. Що стосується клітковини, яка міститься в гречці, – вона допомагає знизити рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) або «поганого» холестерину, який може накопичуватися в стінках артерій, збільшуючи ризик серцевого нападу або інсульту.

Покращує травлення. Гречка містить нерозчинну клітковину – той тип клітковини, яку організм не може переварити. Замість цього він притягує воду до стільця, що в результаті забезпечує профілактику запору.

 Велика частина нерозчинної клітковини в гречки знаходиться в лушпинні, що покриває крупу і містить стійкі крохмалі, які діють аналогічно нерозчинній клітковині. Стійкі крохмалі ферментуються корисними кишковими бактеріями в товстій кишці. В результаті вони виробляють коротколанцюгові жирні кислоти (SCFA), які служать харчуванням для клітин, що вистилають товсту кишку. Це покращує стан кишкового мікробіома, підтримує зростання корисних бактерій.

Допомагає контролювати вагу. Гречка низькокалорійна, до того ж багата клітковиною і білком. Ця потужна комбінація допомагає приборкати апетит, довше зберігаючи ситість. Крім того, подібна комбінація ефективно допомагає регулювати рівень цукру в крові. Його коливання провокують сильний голод і невгамовний апетит.

Допомагає в лікуванні діабету. Гречка може принести велику користь людям з діабетом, оскільки є насиченим джерелом складних вуглеводів, які довше перетравлюються організмом. Таке повільне перетравлення вуглеводів дозволяє довше зберігати стабільний рівень цукру в крові, інформує портал Food News.

 

ukrhealth.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь