Україна може перейти до «жовтої» карантинної зони 13 вересня

 

 

 

 

Через погіршення ситуації з коронавірусною хворобою COVID-19 Україна ймовірно перейде до обмежень “жовтої” зони вже з 13 вересня. Відповідне клопотання Міністерство охорони здоров’я подало до Кабінету міністрів.

Про це 6 вересня в ефірі “Україна 24” повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Більше всього, з наступного понеділка (13 вересня — ред.) Україна перейде в “жовтий” рівень епідемічної небезпеки. Це будуть встановлені додаткові обмеження, які передбачені для “жовтого” рівня і які стосуються в першу чергу масових заходів”, — розповів міністр.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я подало відповідне клопотання до Кабміну, на цьому тижні також відбудеться комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне звернення МОЗ.

“Сьогодні (6 вересня — ред.) у нас відбулося декілька урядових зустрічей і урядових нарад, які чітко показують, що Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перенести країну із “зеленого” рівня епідемічної небезпеки у “жовтий”, — зазначив Ляшко.

Він переконаний, що у населення у зв’язку з цим є ще тиждень для того, щоб активніше провакцинуватися: “Вакцина сьогодні є в Україні й ми повинні розуміти, що вакцина — це єдиний засіб захисту від запобігання перебігу в середньому або тяжкому ступенях важкості. Тому потрібно робити все можливе, аби запобігти колапсу системи охорони здоров’я”.

Міністр додав, що наразі система охорони здоров’я “справляється” з кількістю хворих: “Ми бачимо, що середньотижнева кількість госпіталізованих коливається в кількості 6-6,5 тисяч хворих. Якщо подивитися по ліжках з киснем, то 11% з підведеним централізованим киснем на сьогодні зайняті хворими, але з усіх госпіталізованих хворих 65% потребують кисневої терапії. Все це значить, що коронавірусна хвороба — це нелегка хвороба, яка протікає тяжко серед невакцинованих людей”.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що через погіршення ситуації з COVID-19 Україна перейде в “жовту” зону найближчим часом.
За 5 вересня в Україні від коронавірусної хвороби COVID-19 вакцинували 41 787 людей. З початку вакцинації повністю щепили вже понад 4,2 млн людей.

Станом на ранок 6 вересня в Україні зафіксували 773 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, що на 597 випадків менше, ніж за попередню добу. Зокрема, захворіли 62 дитини, 457 людей одужали.
У МОЗ розповіли про те, якими можуть побічні ефекти вакцинації проти COVID-19 і в яких випадках слід звертатися за допомогою лікаря.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що у листопаді Україна може наблизитися до червоної зони епідеміологічної небезпеки, тому в країні можуть впровадити локдаун.
Всесвітня організація охорони здоров’я очікує нової хвилі захворюваності на коронавірус восени.

svoboda.fm

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь