Фотохудожники показали «Незвідану» Чернігівщину (Відео)

 

 

 

 

Останні штрихи у підготовці до виставки – і «Незвідана» розкриває свої двері для відвідувачів. В обласному художньому музеї Ґалаґана створили фотоекспозицію, присвячену красотам Чернігівщини. Тут представлено понад 50 робіт 20 авторів. Фотохудожники кажуть, що вирішили показати різні куточки Чернігівщини. Особливо це актуально в епоху коронавірусу, коли розвивається внутрішній туризм. «Це була перша спроба показати унікальні місця, природу Чернігівщини, її людей. Може, хотілось би більше людей, тому що Чернігівщина багата талантами»,- Андрій Олексієнко, член Спілки фотохудожників України (Чернігівська організація). Андрій Олексієнко представив три власні роботи. Усі вони пов’язані з Новгород-Сіверським краєм. Фотохудожник каже, що закохався в нього з першого погляду і захопився його красою.

«Отам представлена робота «У пошуках незвіданого». Це доволі екстремальна подорож на дерев´яній плоскодонці рибальській, вона протікала весь час. У мене в руках досить цінна техніка, але навколо було так красиво, що майже про це і не думав. Я зробив цей кадр, відправив його на конкурс, який організовувало Деснянське управління водних ресурсів. І світлина зайняла друге місце»,- Андрій Олексієнко, член Спілки фотохудожників України (Чернігівська організація).

ревел-арт-фотограф Андрій Майковський багато мандрував саме Чернігівщиною. Каже, що в колекції своїх світлин має чимало фото з казковими краєвидами області. Для виставки обрав три нестандартні роботи.

«Це туманні сосни. Таких лісів багато в нас, у мене є заміський будинок у с. Гориця колишнього Менського району. Таких лісів багато, але це душа краю. Якщо гармонійно сходяться разом світло, погода, твій настрій – то чудові виходять роботи»,- Андрій Майковський, тревел-арт-фотограф. Ще одна робота присвячена туристичному комплексу неподалік Корюківки. Інша – дендропарку Тростянець.

«Це реальне місце сили, де ти заряджаєшся енергією від землі. На це покладено дуже багато людської праці, любові. Тобто це місце створювали заради любові та з любов´ю. Воно просто заряджає. Бесідка така і місток романтичний там зображені. Це одне з моїх найулюбленіших місць. Там щоразу відкриваєш щось нове для себе»,- Андрій Майковський, тревел-арт-фотограф. Фотохудожник Сергій Тарабара нещодавно отримав срібну медаль на міжнародному фотосалоні «Фотовернісаж на Покрову». Його роботи також можна побачити на виставці «Незвідана».

«Це робота називається «Новгород-Сіверські кручі». Справа в тому, що Новгород-Сіверський стоїть на місцевості, оточеній ярами. Ці яри за багато років підмивалися стічними водами. В результаті утворилися кручі, які нагадують такі скелі кам´яні. Насправді вони глиняні»,- Сергій Тарабара, фотохудожник. На другій його роботі зображено розлив Десни.

«Біля Новгород-Сіверського там завжди Десна розливається дуже далеко, і коли вона розіллється, то краєвид стає неймовірно красивий»,- Сергій Тарабара, фотохудожник. Роботи цих та інших фотомитців можна побачити в експозиції до 10 жовтня. Вхід безкоштовний.

 

Джерело: cheline.com.ua

Журналіст Ольга Лазун Оператор Дмитро Дриганов

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь