На Ніжинщині п’яний вітчим побив 13-річну дівчинку

 

 

 

 

13-річна Аліна Куровська з Оленівки (Борзнянщина) потрапила до лікарні після того, як її побив п’яний вітчим – 37-річний Роман Халімон. Спочатку вдарив рукою по скроні, а потім, схопивши пасербицю за волосся, – головою об двері. Інцидент стався в кінці квітня, але тільки зараз Борзнянський райсуд виніс чоловікові вирок.

Роман родом з Оленівки. Ріс у багатодітній родині, в якій більше десяти дітей. Вони рано залишилися сиротами. Виховувала тітка. З Юлією Куровської (матір’ю Аліни) Роман зійшовся близько 13 років тому. Вона приїжджаючи. У село перебралася до свого тодішнього дружину Олегу. Тут у них народилася дочка Аліна. Але пара розлучилася. Юлія з донькою стали жити у Халимона. Згодом жінка народила співмешканцю трьох дочок: Ганну (12 років), Аллу (9 років) і Софію (6 років).

– Роман з Юлією один одного варті, – розповідають односельці. – Він періодично заглядає в чарку. Юля теж може випити, загуляти. До вихованню дітей батьки ставляться не дуже відповідально. Однак тримають дві корови, коня. Роман заробляє тим, що допомагає людям перевозити урожай, оре городи, волочить і культивує картопля, коле дрова. Словом, що попросять, те й робить. У Юлі ж зараз ніяких підробітків немає.

Живе на аліменти, які виплачує колишній чоловік. Хоча в квітні (коли сталася ця історія з побиттям Аліни) вона весь місяць була на заробітках в Бобровиці. По телефону говорила, що знайшла роботу і будинок. Мовляв, приїде тільки для того, щоб забрати дітей. А повернувшись, залишилася в селі. Мабуть, її там не сильно і чекають.

Кажуть, що Халімон стає агресивним, тільки коли вип’є. Руки він розпускає не вперше. У грудні минулого року по п’яні побив Юлю. Співмешканка відбулася лише синцями, тому суд засудив Романа до 200 годин громадських робіт. Його закріпили за старостати. Там запевняють, що Роман приходив справно. І весь час тверезий. До роботи ставився сумлінно – вирубував чагарники, косив траву, займався благоустроєм на кладовищі. Але, видно, «перевиховання» не допомогло, раз підняв руку ще й на пасербицю.

На суді Аліна розповіла, що в той вечір (30 квітня) грала вдома з подругою, а вітчим випивав з сусідом. Коли він прийшов додому і запитав у неї, чи дзвонила мама, вона відповіла «ні», але сказала це тихо. Мабуть, Роман не почув, тому став кричати на неї. А коли подруга вибігла, вітчим вдарив Аліну рукою по голові і сказав «збирати речі і йти в інтернат». Налякана дівчинка спробувала піти, але Роман схопив її за волосся і штовхнув, після чого Аліна вдарилося головою об двері. Зрештою їй вдалося втекти до сусідки. У Аліни сильно розболілася голова, і незабаром її госпіталізували. Але Роман заперечував свою провину. Пояснив судді, що дійсно випивав з сусідом, а повернувшись додому, накричав на пасербицю, тому що на його запитання «чи дзвонила мама» вона промовчала. Але божився, що не бив. Мовляв, між ними склалися погані відносини, тому Аліна банально обмовляє його, щоб вижити з дому. Втім, до кінця судового розгляду обвинувачений все ж заявив, що йому соромно і що він допускає, що від його дій у Аліни виникли тілесні ушкодження.

Оскільки Романа судили за нанесення легких тілесних ушкоджень (так визначила експертиза), йому загрожував штраф до 850 гривень, або до 200 годин громадських робіт, або ж до року виправних робіт. Офіційно Роман безробітний, тому до нього могли застосувати тільки громадські роботи. Присудили максимум – 200 годин. А на додачу зобов’язали пройти тримісячну програму з подолання агресії та програму щодо попередження вживання психоактивних речовин. Цікаво, чи допоможе?

gorod.cn.ua, Юрій Нікітін, «Гарт» №37 (3049) від 9 вересня 2021

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь