«Інстаграмні» місця Болгарії: топ-5 мальовничих локацій

Які природні, історичні та культурні пам’ятки Болгарії відвідати, аби привезти додому ефектні фото? Огляд найбільш оригінальних туристичних цікавинок.

5 «інстаграмних» місць Болгарії

Болгарія — країна з дивовижною історією та самобутньою культурою, тож гарні фото туристам гарантовані. До того ж у 2021 році столиця держави, Софія, увійшла в ТОП найпопулярніших напрямків в Instagram! Тут безліч старовинних пам’яток культури та історії, а сама атмосфера міста надзвичайно надихає. Саме тому так багато українських туристів обирає і бронює пакетні тури на сторінці https://bronix.ua/hot-tours/bulgaria. Проте столиця — це ще не все. Розглянемо найпопулярніші та впізнавані місця поза межами Софії.

Форт та скелі Білоградчика

На північному заході країни розташовані унікальні для всієї Європи скелі. Це химерні вертикальні стовпи, що утворилися через вивітрювання породи багато тисяч років тому. Їхня висота сягає 200 метрів, а довжина хребта — понад 30 кілометрів. Завдяки незвичайному природному рельєфу в цьому місці люди почали зводити військові укріплення ще за часів Римської імперії. Саме так тут з’явився форт Калето.

Місто Мельник

Мельник називають музеєм просто неба, і його цілком можна рекомендувати як одну локацію, адже це зовсім маленький населений пункт. Відомий він завдяки кільком цікавим фактам:

  • кількість населення становить понад 200 осіб;
  • саме тут роблять найкраще в країні вино;
  • місто обступають незвичайні пірамідальні гори.

Майже кожна будівля тут — пам’ятка архітектури. У місті свого часу жили та працювали найбільш видатні болгарські художники, письменники, діячі культури. Неподалік Мельника розташовані руїни стародавньої фортеці та відомий Роженський монастир.

Печера «Проходна» («Очі Бога»)

Це найбільш висока в Болгарії печера — відстань від стелі до дна сягає орієнтовно 45 метрів! Проте головною особливістю, що притягує туристів, залишаються два надзвичайні симетричні входи. Вони нагадують велетенські очі. Особливий ефект виникає, коли сходить повний місяць та опиняється на місці зіниці одного з отворів. Також надзвичайне враження печера справляє під час дощу: з «очей» наче проливаються сльози.

Крушунські водоспади

Пам’ятка природи, розташована неподалік села Крушуна. Технічно — це один великий водоспад, який поділяється на кілька мальовничих рукавів. Цей каскад спускається по вкритих мохом скелях із висоти майже 20 метрів та справляє незабутнє враження.

Долина троянд

Локація розташована в самому серці Болгарії (110 км від Пловдива) та знана завдяки унікальному мікроклімату. Приблизно 300 років тому тут була висаджена перша тисяча кущів ароматних троянд. З тієї пори долина стала головним постачальником косметичної продукції з цих квітів у Болгарії. Аби подивитися на море квітів та навіть узяти участь у зборі врожаю, варто приїздити з 20 травня по 20 червня.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь