Ніжинка Лідія Поляк зі спортом дружить з дитинства

 

 

 

 

Кілька днів тому до роботи на посаді заступника директора з інструктивно-тренувальної роботи Ніжинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи приступила Лідія Поляк.

Чому саме вона заступила на цю посаду? Відповідь на це питання журналіст сайту «УН» отримала від самої Лідії Анатоліївни.

Виявилося, у спорті вона – людина не випадкова. Легкою атлетикою займалася ще з дитинства. Будучи школяркою, відвідувала секцію дзюдо у клубі «Олімп».

Вищу освіту отримала у Ніжинському державному університеті ім. М. Гоголя – закінчила природничий факультет. Але зі спортом не розлучалася і тут: у виші була потужна кафедра фізкультури.

Далі доля занесла Лідію Поляк до Закарпаття, де вона працювала керівником гуртків в еколого-натуралістичному центрі, завідувала інструктивно-методичним відділом.

Але життя змусило знов повернутися до рідного Ніжина, де багато років Лідія Анатоліївна працювала учителькою географії, біології, фізкультури в одній з ніжинських шкіл. Так, це не помилка: Л. Поляк викладала й природничі науки, й фізкультуру.

І ось отримала пропозицію – зайнятися суто спортивною діяльністю і перейти до КДЮСШ. Зваживши усі «за» та «проти», погодилася. Вона займатиметься не тільки методичною роботою, працюватиме ще й тренером – вже зібрала групу юних легкоатлетів.

Загалом спортивний стаж Л. Поляк складає приблизно 30 років. Вона – неодноразовий чемпіон України з легкої атлетики.

З нагоди професійного свята – Дня фізичної культури та спорту – бажаємо Лідії Анатоліївні успіхів на посаді, нових досягнень та гарних вихованців!

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото надано Лідією Поляк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь