У Лосинівській громаді на Ніжинщині облаштували сучасні громадські простори

10 вересня у селах Галиця та Перемога Лосинівської громади, що на Ніжинщині, за сприяння Програми USAID DOBRE відкрили інформаційно-дозвіллєві простори.

Вони облаштовані на базі бібліотек, у приміщеннях колишніх сільських рад. Тут створили комфортні умови для роботи та відпочинку, провели Інтернет, громада за власні кошти зробила ремонт. Програма DOBRE придбала обладнання та меблі.

На відкриття до громади завітав керівник Програми DOBRE Браян Кемпл. “Я дуже радію, що ми знайшли такого партнера, як Лосинівська громада. Я сподіваюсь, що ви отримаєте задоволення та користь від використання цих громадських просторів”, – наголосив Браян Кемпл.

“У рамках співпраці з Програмою DOBRE ми вирішили створити громадський простір у селі Галиця, адже це другий за кількістю жителів населений пункт громади, де проживає 1400 людей. Тут мешканці села зможуть отримати адміністративні послуги, скористатися Інтернетом, приємно провести час у колі однодумців”, – говорить голова Лосинівської селищної громади Анатолій Стрілець.

У громадських просторах мешканці сіл зможуть попрацювати за ноутбуком, зробити ксерокопію та роздрукувати документи. Для найменших відвідувачів є настільні ігри, розмальовки. Також встановили проєктор, завдяки якому можна переглядати кіно. Громада тут планує проводити різноманітні заходи для дітей, молоді та дорослих.

За словами заступниці голови Лосинівської громади Оксани Мелашенко, інформаційно-дозвіллєві простори були створені передусім для того, щоб модернізувати сільські бібліотеки, зробити їх більш популярними. У рамках подальшої співпраці з Програмою DOBRE у громаді планують відкрити мобільний кінотеатр, Агенцію місцевого розвитку з коворкінгом, бізнес-парк та відремонтувати дороги.

За матеріалами uacrisis.org/uk

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь