1516 жінок Чернігівщини отримали допомогу по вагітності

За січень-серпень 2021 року в Чернігівській області допомоги по вагітності та пологах нараховано 1516 працюючим жінкам. Про це повідомила для sknews.net начальниця відділу страхових виплат та матеріального забезпечення обласного управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Наталія Бондарєва.

У січні-серпні 2021 року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області прийнято на фінансування лікарняні листки, видані у зв’язку із вагітністю та пологами, на загальну суму 49,8 мільйонів гривень.

Як зазначила керівниця обласного Фонду соцстрахування, допомоги нараховано для 1 516 працюючих жінок за 179,5 тис. днів декретних відпусток.

— Фонд фінансує зазначену допомогу для всіх застрахованих осіб за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах, починаючи з першого дня, — зауважила Наталія Бондарєва. —У загальних випадках тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів).

sknews.net

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь