Туристичний кластер “Місцями козацької сили”: угоду співробітництва підписано

У нашому мальовничому регіоні є чимало цікавих і захоплюючих місць, які ми можемо показати туристам, як іноземцям, так і десяткам тисяч українських туристів.

Туристичний кластер «Місцями козацької сили» – це проєкт, який має всі шанси стати потужним кроком у розвитку туризму на Чернігівщині.

Ініціатор даного проєкту – радник міського голови, депутат Ніжинської міської ради Сергій Охонько.

15 вересня, у Ніжинській міській раді відбулася знакова подія: підписання договору міжмуніципального співробітництва з головами Козелецької, Батуринської, Сухополов’янської, Парафіївської громад.

Міський голова Олександр Кодола детально розповів про вищезгаданий проект:

“Туристичний кластер «Місцями козацької сили» – це комплексний туристичний продукт у вигляді 3-денного туристичного маршруту на території Козельця, Ніжина, Батурина, Сухополови та Парафіївки.

Загальний бюджет проекту – 1 117 000 гривень, де 50% – сума  грантової допомоги, яку ми спільно хочемо залучити від Програми DOBRE та 50% – спільне фінансування громад- учасниць партнерства.

У рамках реалізації проекту пропонується облаштувати 2 візит-центри у Ніжині та Козельці з використанням козацької геральдистики, створити пересувну туристичну лавку у Сухополові, розробити відео-фільм про маршрут, закупити комп’ютерне обладнання для працівників культури  та туризму у громадах, облаштувати у кожній громаді атракціон «Монетний двір», рекламувати маршрут у соціальних мережах та на веб-сайтах та виготовити сувенірні набори.  Зазначений атракціон встановлюється у усіх громадах.

На реверсі кожної монети буде залишатися відтиск гербу того козацького полку, у якому знаходитиметься турист. У кінцевому підсумку турист складе малюнок з 5 гербів козацьких міст, в яких він пробував (якщо повністю пройде увесь маршрут).

У середньому за одного туриста за екскурсійні квитки громади отримають 425 гривень, за послуги з харчування – 600 гривень, ночівля – 800 гривень з людини, сувеніри – 250 гривень. Послугами  з ночівлі та харчування туристів забезпечуватимуть приватні структури розташовані на територіях громад, з якими укладено меморандум співробітництво, який є відкритим до підписання.

Після підписання цієї угоди договір буде зареєстровано у Міністерстві розвитку громад та території. Це стане першим міжмуніципальним проектом в історії нашого міста”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь