Графський парк: для ніжинців готують цікаві локації!

Графський парк у Ніжині приваблює будь-якої пори. Там завжди спокійно і затишно. А після реконструкції, яка на нього очікує, парк має стати улюбленим місцем відпочинку ніжинців та брендом для туристів.

Повідомляє Нежатин.

16 вересня в малій залі міськвиконкому під головуванням депутата міської ради, радника міського голови Сергія Охонька відбулося засідання робочої групи з розробки концепції  Графського парку.

До обговорень активно долучилися заступник начальника відділу містобудування та архітектури – головний архітектор Андрій Воробйов, головний спеціаліст управління культури і туризму Ніжинської міської ради Роман Желєзко, архітектор, директор ТОВ «АСПО» Леонід Воробйов,  спеціалісти інвестиційного та юридичного відділів.

Леонід Іванович Воробйов запропононував цікаві локації, які можна розмістити у парку.

Обговорили облаштування доріжок та тротуарів, можливості перенести сцену в більш підходяще місце та зробити можливим доступ людей до ботанічного саду.

Сергій Охонько детально розповів, що являє собою реконструкція одного з найстаріших і найцікавіших парків Ніжина:

“Плануємо розробити проєкт, згідно якому парк буде умовно поділено на чотири локації.

Перша – це Театральний сквер. Тут ми плануємо закінчити будівництво тротуарів і вимостити плитку.

Друга локація – це сам Графський парк. Це має бути рекреаційна місцина, з її незайманою первозданною красою, тому тут важливо зберегти  автентичність і природу парку. Також ми плануємо розробити схему  пішохідних доріжок, які будуть збудовані на англійський зразок. Можливо, при їх облаштуванні буде використано гравій, закатаний у доріжки, але остаточно з матеріалом ще не визначилися, важливо, щоб це було практично і екологічно.

Третя локація – перед парком, між сквером Театральним і та спорткомплексом “Спартак”. Це місце для  проведення різних свят, міських фестивалів, творчих,  мистецьких заходів.

І четверта локація – між стадіоном “Спартак” та водоймою. Зараз це місце обросло чагарниками. Тут потрібно все привести до ладу, розчистити, це має бути велика простора галявина з зеленою травою, де б і ніжинці, й гості міста могли відпочити на природі.

Також розглядається можливість більш вільного доступу з цих локацій до міського стадіону. Крім цього, протягом наступних двох років планується встановити великі дитячі майданчики на стадіоні, щоб дорослі могли займатися спортом, а діти – відпочивати.

Зазначу, що й інші локації, які на даний час вільні, теж плануємо облаштувати майданчиками для різних видів спорту”.

Наступне засідання робочої групи відбудеться за тиждень, у ньому візьмуть участь біологи НДУ імені Миколи Гоголя, адже в парку чимало зелених насаджень, долю яких потрібно вирішувати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь