Створення авіаційно-логістичного комплексу в Ніжині – інвестиційна привабливість нашого міста

16 вересня відбулась робоча зустрічі зі створення на базі аеродрому “Ніжин” авіаційно-логістичного комплексу з мультимодальних перевезень.

Повідомляє “Нежатин”

Раніше ми писали: Авіаційно-логістичний комплекс у Ніжині: обговорили нюанси створення

Обговореня відбулось на базі Спеціального авіаційного загону ДСНС. В ній взали участь заступник начальника Управління координації діяльності авіації МВС – начальник відділу планування та контролю Ігор Мизгін, головний спеціаліст відділу забезпечення польотів Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Микола Тесленко, Ніжинський міський голова  Олександр Кодола, радник міського голови Сергій Охонько, який є ініціатором даного проєкту, командир Спеціального авіаційного загону ДСНС Іван Коробка, представник компанії ТОВ Авіаейт Євгеній Трескунов, який презентував присутнім розробку стратегії розвитку авіа-логістичного комплексу на базі аеродрому Ніжин.

Засідання пройшло у злагодженій атмосфері, присутні обмінялися думками, і наразі продовжується процес створення авіаційно-логістичного комплексу.

Під час обговорення, радник міського голови Сергій Охонько підкреслив, що створення в нашому місті логістичного центру – це вкрай  важливий проєкт, адже це початок нової історії економічного розвитку не тільки Ніжина, а й Чернігівщини загалом.

Відкриття такого центру позитивно вплине на інвестиційну привабливість Ніжина,  допоможе розвитку інших сфер економіки – зазначив він – на аеродромі  більше 80 гектарів вільної землі із загальних 500, яку доцільно задіяти під будівництво логістичного центру, ангарів, складів, виставкових центрів, тобто є можливість розвитку. І зараз наше першочергове завдання – це створення продукту, який ми запропонуємо потенційному інвестору: тобто показати, що є така локація з такми можливостямии і вільними земельними ділянками, тобто показати максимальну привабливість даного проєкту і після цього вже будемо враховувати пропозиції інвестора”

Підсумовуючи зустріч, Ніжинський міський голова  Олександр Кодола звернувся до присутніх зі словами: нам треба запронувати стратегію, і ми зможемо звертатися до тих, кому це цікаво на різних авіалогістичних виставках і просто залучати інвесторів, врахувавши всі ваші пропозиції, адже великі надії покладати на державу, ми на жаль не можемо, на це потрібно виділяти значні кошти. Але певні кроки і розвиток вже зроблено і давайте будемо рухатися далі  і заплануємо наші подальші кроки на майбутнє.

Тож далі – буде.

Слідкуйте за новинами на нашому сайті та будьте в курсі подій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь