Ніжинка Олена Бендик отримала нагороду від президента

17 вересня у Києві, в рамках урочистостей з нагоди Дня рятівника, у Маріїнському палаці відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник 2021 року”.

Десять сміливих та небайдужих українців отримали від Володимира Зеленського цінні подарунки та дипломи лауреатів акції від голови ДСНС Миколи Чечоткіна. Так, у цьогорічній десятці героїв опинилася і Олена Бендик з Ніжина, яка у потязі «Ніжин-Київ» реанімувала чоловіка, в якого зупинилося серце. Вдалося поспілкуватися, коли Олена Бендик (раніше Білик) поверталася додому до Ніжина.

Вона розповіла, що особливої радості наразі не відчуває, бо поїхала на нагородження у Київ втомленою після добової праці на другій роботі. «Було досить складно піднятися і вирушити в дорогу лише після тригодинного сну. Взагалі я працюю то на трьох, то на чотирьох роботах, і вихідних у мене немає. Тож радості великої не було. Але на заході побувала, побачила людей, себе показала. Нагороди просто так із неба не падають, сприймаю вже, як належне. Це все результат певних дій, правильного способу  життя. Вийшло комусь допомогти – чудово.

Я для того і працюю 8 років у медицині, щоб зорієнтуватися у  критичній ситуації, навіть коли під рукою немає потрібного інвентарю і мої фізичні сили залишають бажати кращого. Але все рівно –  впоралась. Головне, що людина врятована», – у коментарі для ЧЕline зазначила Олена Бендик.

Олена також підтвердила, що отримала цінний подарунок. Але який саме, розповідати не стала. «Не хочу, щоб це афішували. Я допомагала людині не через нагороди і подарунки», – сказала вона.

«Не шукаючи слави – хтось просто їхав потягом, хтось був на риболовлі, а хтось повертався зі школи. Це люди з різних регіонів нашої держави, різного віку, різних професій, але з однаковою реакцією на чужу біду: не пройти повз, не зробити вигляд, що не чуєш або що ти кудись раптом поспішаєш. А саме допомогти. Для всіх них це був єдиний можливий варіант. І всі вони, ці люди, сьогодні тут. Це лауреати премії «Герой-рятувальник року», – сказав під час зустрічі з лауреатами Глава держави.

Нагородження лауреатів цієї премії відбувається вже 18 років поспіль.

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь