«Учителям року» збільшують премії

Конкурс «Учитель року» заснований указом президента України в 1995 році. Участь у ньому беруть найсильніші вчителі від кожної області, а його переможцям присвоюється звання «Заслужений учитель України». Переможців конкурсу «Учитель року 2020/2021» визначили у квітні, ними стали 12 педагогів – по три в кожній з чотирьох номінацій: «Керівник навчального закладу», «Математика», «Українська мова і література» і «Трудове навчання».

У 2021/2022 навчальному році конкурс «Учитель року» проводитиметься в номінаціях «Основи правознавства», «Біологія», «Інформатика», «Мистецтво (музичне мистецтво)». І вчителі, які візьмуть участь та займуть відповідні місця, отримають вже оновлену премію.

Відтепер переможці в своїй номінації отримуватимуть премію в розмірі 10 мінімальних заробітних плат (попередні роки було п’ять), зараз це 60 тисяч гривень Лауреати, які займуть другі місця, отримають премію в розмірі дев’яти мінімальних заробітних плат (було чотири) – на сьогодні це 54 тисяч гривень, а ті, хто посяде третє місце, отримають вісім мінімальних зарплат (було три) – 48 тисяч гривень.

Проте вже з 1 грудня 2021 року збільшиться мінімальна заробітна плата, відповідно збільшиться і розмір премії.

gorod.cn.ua, Марія Пчинець, «Чернігівщина» №37 (855) від 16 вересня 2021

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь