Фермер з Чернігівщини шукає інвесторів для будівництва заводу із переробки бузини

 

 

 

 

Фермер з Чернігівщини Роман Потапов уже другий рік підряд закуповує бузину.

У планах аграрія знайти інвесторів для будівництва в Україні заводу із переробки рослини.

Про це повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ТСН.

Наразі бузина в Україні — переважно дикоросла рослина. Більшість господарств заготовляють ягоду для експорту, скуповуючи її у населення. Втім, за словами Романа Потапова, якщо ціна на продукт буде залишатися високою, можливе промислове вирощування культури.

«В Україні дуже багато ярів, схилів, земель, які є важкодоступними для сільськогосподарської техніки. Ці ділянки цілком підійдуть для вирощування бузини», — зазначив фермер.

В Україні орієнтовно 300 компаній експортерів ягід — 90% бузини вивозиться з України. Європейську моду на споживання бузини у нас очікують років через три.

Загальний обсяг експорту бузини з України минулого року склав 7,5 тис. т. Основні імпортери — Японія і країни ЄС. Продають за кордон як бузину з гілочками, так і самі ягоди, а також заморожені.

За інформацією, у 2020 р. Україна продала сім з половиною тисяч тонн бузини. Покупці — Європа та Японія. США та Китай купують не напряму, а через європейських посередників. А от у попередні роки продавали так мало, що і статистику не вели. Цьогоріч вартість на бузину знизилася, але попит все ж таки є.

Фото з мережі

val.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь