Михайло Остапенко, Dj Michael_Tech aka (Misha Technisha): «я працюю над тим, аби створювати свої власні роботи»

 

 

 

 

Багато хто з молоді пам’ятає у Ніжині діджея Misha Technisha . Він працював за пультом у місцевих клубах, під музику якого розважалися гості танцполу.
З чого він починав свою кар’єру, де зараз цей хлопець, чим займається, в яких містах працює? На це питання шукали відповідь журналісти «Нежатин»

То ж, до вашої уваги – інтерв’ю з Misha Technisha

Доброго дня, як ви стали діджеєм, з чого все почалося?
Все почалося ще в 2006 році – той час, коли я почав займатись цим серьезно. А якщо згадати дитинство та юність, все починалось з 90 років, коли ставала популярною різна танцювальна музика. Я поступово почав цікавитись саме танцювальною музикою, потім – електронною. Коли у нас з’явилися діджеї, мені хотілося й самому спробувати цим зайнятися. І от, в один із ніжинських клубів я прийшов і вперше став за пульт. Так все і почалося.
Що вас надихає в музиці? Чи є «ідоли», на яких намагаєтеся орієнтуватися?
Мене може надихнути якась пісня, люди, які створюють цікаві треки, імениті діджеї. Але не можу сказати, що це ідоли, на яких рівняюсь я, просто їхня музика мені подобається, надихнути може будь що, навіть якийсь цікавий фильм.

В яких містах виступали ?
В різних містах: Чернігові, Конотопі, Києві та ін. Сам проживаю у Ніжині, а народився в Чернігові. З 2015 року розпочав написання власної музики. Адже зараз нікого не здивуєш, коли ти просто стоїш за пультом і граєш треки чужих виконавців. Якщо ти не створюєш власну музику, власні роботи, то ти вже не цікавий, маю на увазі професійний рівень. Тому я випустив декілька власних треків на лейблах – це студії звукозапису (англ. Record label) — бренд, створений компаніями, що займаються виробництвом, поширенням і просуванням аудіо- та іноді відеозаписів (головним чином музичні відеокліпи та відеозаписи концертів) на носіях різних відповідних форматів, серед яких вінілові платівки, компакт-касети, компакт-диски, міні-диски, SACD, DVD і ін.
Тобто я працюю над тим, аби виконувати і створювати свої власні треки. Приміром, дуже приємно, коли твої роботи зіграє на якомусь фестивалі і підтримає на власному радіо-шоу іменитий діджей.

Що на ваш погляд найскладніше в роботі діджея?
Найскладніше, мабуть, це технічна сторона – коли ти повинен максимально якісно створювати свій власний мікс так, щоб люди на танцполі не відчували ніяких «переходів» з першого до останнього треку. Це якість виступу діджея – це рівень. Контакт з людьми теж дуже важливий, коли ти відчуваєш їхню енергію та настрій.
Тусовки стали для вас роботою. Чи відвідуєте заходи, якщо не виступаєте на них?
Буває по різному: я цілий місяць можу ніде не бувати, саме в плані відвідувача, тому що це набридає. А якщо брати до уваги Ніжин, то на жаль у нас дуже мало я б сказав навіть немає таких місць, де можна відпочити під якісну електронну музику. Це як на мій погляд.
Чи підтримуєте зв’язок зі своїми колегами по пульту?
Звісно, що ми спілкуємось, дружні стосунки завжди повинні бути, адже ми колеги, а не конкуренти, тому чому б і ні? . Але є люди, з якими втратився зв’язок: хтось закінчив свою кар’єру, чи просто виїхав в інше місто чи країну.

А що важливіше: техніка виконання чи зовнішній вигляд?

Для мене важливо і те й інше. Техніка – в першу чергу і я завжди виходжу на сцену маючи відповідний зовнішній вигляд. Але ж…Якщо ти гарно виглядаєш, а за пультом граеш казна що, то немає ніякої різниці, як ти виглядаєш…і люди, які розуміються в електронній музиці, будуть відповідно реагувати на це. Тому техніка – в сто разів важливіша, аніж зовнішній вигляд.
Що ніколи не будете грати? Чи є якісь табу?
Коли я починав грати, у мене був і є свій стиль музики, який і залишаєтьяс зі мною,тобто музичні напрямки в яких я працюю, це Trance & Progressive/ Big Room House. Але це залежить і від клубу, вечірки і т. п. Якщо це вечірка, де неформальна обстановка, то я можу зіграти якусь якісну танцювальну музику, з цікавими реміксами, щоб це було комфортно для всіх. Але якщо це клуб, то я притримуюсь своєї власної стилістики, яку і виконую.
Як ви бачите свій подальший розвиток? Які плани на майбутнє?
Це написання власних творів, треків. Час покаже. Звісно є мрії, які потрібно втілювати в життя. Хотілося б, щоб закінчилася війна, щоб не було пандемії, яка вплинула на ввесь світ. А моя основна мета – далі працювати над своїми роботами, їх удосконаленням та розвитком.

Музика – завжди зі мною по життю, тому – розвиваємося далі!

Музика за посиланням: https://soundcloud.com/s4sjikwpwoga/tracks

 

Спілкувался Тіна Кошелевська
Фото з Архіву Михайла Остапенка (Dj Misha Technisha)

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь