Біля Ніжина встановлюють систему автоматичного зважування фур

На автомобільній дорозі Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин між селами Талалаївка та Хотинівка Ніжинського району облаштовується другий в області WIM-майданчик для автоматичного зважування вантажівок у русі.

Про це повідомляє пресслужба САД у Чернігівській області. Наразі встановлені металеві ферми, де буде кріпитися обладнання, та металеве бар’єрне огородження. Згодом розпочнуться роботи з монтажу електроніки. Ділянка автодороги Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин протяжністю 75 км від об’їзної Ніжина до Прилук, де наразі влаштовується WIM-майданчик, була відремонтована впродовж 2020 – 2021 року.

Разом з оновленням покриття, вживаємо також заходи по його збереженню від перевантажених фур. Підрядна організація – ТОВ “Інтеграл Сістемс”.

Перший WIM-комплекс у Чернігівській області був встановлений у селі Кіпті на початку траси М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ. Повністю пройшов усі калібрування та розпочав роботу навесні 2021 року. Перші місяці його роботи показали, що кожна п’ята фура йде з перевантаженням або порушує габаритні норми. WiM (weigh-in motion) — це розумна система комплексного збору інформації про транспорт, що рухається автошляхами. Вона здійснює контроль руху авто у реальному часі, автоматично фіксує порушення (номерний знак, габаритні розміри, маса, кількість осей, швидкість тощо).

Загалом цьогоріч у Чернігівській області планується встановити три комплекси для автоматичного зважування вантажівок у русі. Окрім локації на трасі Р-67 між Ніжином та Прилуками, це також: – між селами Красне та Ягідне Чернігівського району на дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі; – між селами Новоселівка та Киселівка на дорозі Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч.

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь