Ніжинців запрошують на День Біблії

 

 

 

 

Ніжинців запрошують на непересічну подію, що присвячена  унікальній та надзвичайній книзі – Біблії. 

Біблія – найпопулярніша книга, яка займає перше місце в світі за кількістю видань.
Щосекунди у світі друкують один примірник Біблії, а її щоденний тираж нараховує 32 876 екземплярів.
Щохвилини у світі продається 50 екземплярів Біблії. Саме через це вона отримала звання бестселера.
На сьогодні у друкованому варіанті існує близько 5 мільярдів цілого зібрання Біблії або її окремих книг.
З усіх книжок у світі найчастіше крадуть теж Біблію, що не дивно, враховуючи, скільки їх продається.
Біблія тримає рекорд за тривалістю її створення: книги, які входять до Біблії, писалися більше тисячоліття.
Біблія – це перший літературний твір, перекладений на іноземну мову, а згодом – на багато мов (сьогодні вона перекладена на більше ніж 2 400 мов світу).
Біблія – це перша книга, яка вийшла з друкарського верстата.
Це також найбільш переслідувана книга, починаючи від доби еллінізму і навіть у ХХІ столітті. Але це також і найбільша святиня, судячи з того, як її переписували і оберігали, як багато людей шанують її.
Біблія стала джерелом натхнення для численних митців.
Уже дві тисячі років Біблія є предметом детального наукового дослідження. Без сумніву, ця увага дослідників і науковців збережеться, адже людина не здатна осягнути всієї глибини, яку містить Боже об’явлення.
Чому? Що є причиною такої популярності? У чому полягає таємниця Біблії? Звідки береться ця її здатність так глибоко впливати на історію світу і людей?
Біблія представляє певні істини, які споконвіку цікавили людину: про сенс її життя, про походження світу, про Бога. Біблія являє собою Істину в абсолютному її значенні.
Протягом усього свого життя людина робить вибір. Вона може вірити в Бога, а може не вірити в Нього. Вона може відвідувати ту чи іншу релігійну громаду, а може взагалі не ходити до церкви. Керуючись своїми вподобаннями і духовними потребами, особистість має право обирати книжки для читання або й зовсім нічого не читати. Вона робить свій вибір і є відповідальною за нього. Однак існує така унікальна книга, вплив якої зазнає кожна людина, хоче вона цього чи ні.
Як часто ми вимовляємо відомі фрази на кшталт «на все свій час», «альфа і омега», «у поті лиця», «віра, надія, любов», «сховати талант у землю», «хіба реве віл, коли ясла повні?»? Чи замислюємося, що першоджерелом цих крилатих висловів є Біблія?
Ця Книга книг мала і має величезний вплив на світову культуру. Святе Письмо – перша книга, яку в середині ХV століття надрукував творець верстату Йоганн Ґуттенберґ. Біблія – одна з перших книг, яку переклали іноземними мовами (зараз існують переклади майже 2400 мовами). Вона є скарбницею морально-етичних засад, принципів будування міцної, щасливої сім’ї і виховання дітей.
Велике значення Біблія має і для української культури зокрема. Зі Святим Письмом у перекладі старослов’янською мовою освічені українці, завдячуючи Кирилу і Мефодію, познайомилися ще до 988 року – до хрещення України-Русі. Видання біблійних книг започаткувало книгодрукування в Україні (вчені досі сперечаються, яку книгу Федоров у 1574 році надрукував спочатку: «Апостол» чи «Буквар»). У творах майже кожного українського письменника наявні біблійні мотиви. Відомо, що Тарас Шевченко завжди носив із собою Біблію, котру він передав у спадок Марку Вовчку.
Роль Святого Письма як культуротворчого чинника вже частково пояснює увагу і пошану української громадськості до цієї книги.
Захід відбудеться за участі церковних громад різних конфесій міста Ніжина і представників Біблійних товариств України та Норвегії.
ВХІД ВІЛЬНИЙ
Велике прохання під час заходу дотримуватися соціальної дистанції, а також користуватися засобами індивідуального захисту.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь