Сезонна страва: корисні властивості каші з гарбуза

Сніданок вважається одним з найважливіших прийомів їжі. Багато лікарів і експерти зі здорового харчування рекомендують починати день зі здорових страв. Традиційною є універсальна вівсянка, проте хорошою альтернативою їй може стати каша з гарбуза.

Як і всі овочі, гарбуз містить різні вітаміни і мікроелементи, необхідні для здоров’я. Це хороше джерело вітаміну С і бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Дослідження показали, що вони відіграють важливу роль у зміцненні імунного захисту.

Ще одне дослідження, проведене японськими вченими, довело, що дієта з високим вмістом каротиноїдів, може допомогти запобігти розвитку метаболічного синдрому.

Крім того, вчені з’ясували, що антиоксидантні властивості каротиноїдів, вітамінів А і Е, які містяться в гарбузі, можуть захистити від деяких видів раку.

Ми підібрали рецепт приготування класичної гарбузової каші, яка порадує не тільки своїм смаком, але і користю.

Необхідні інгредієнти:

На 4 порції

  • гарбуз-350-400 г;
  • молоко-3 склянки;
  • вершкове масло-30-40 г;
  • мед – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • рис – 1 стакан.

Як готувати:

  1. Гарбуз розрізати, вийняти насіння, видалити внутрішню ниткоподібну оболонку, після чого порізати її на невеликі кубики.
  2. Покласти кубики в каструльку, залити молоком, яке повинно повністю їх покривати.
  3. У цю ж каструльку додати промитий рис.
  4. Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і варити ще 30-40 хвилин. У процесі варіння кашу необхідно періодично помішувати.

В самому кінці приготування додати сіль, масло, мед і добре розім’яти кашу.

 

Джерело: newsyou.info

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *