6 років неволі + конфіскація майна: покарання ніжинцю за торгівлю канабісом

 

 

 

 

20 вересня суддя  Ніжинського міськрайонного суду винесла вирок по справі, в рамках якої проходив розгляд обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.307 КК України (незаконний збут наркотиків). Слідством було встановлено, що житель м.Ніжина Геннадій  у червні 2020-го року придбав канабіс, та почав реалізовувати його мешканцям міста.

Зустрічі покупцям призначав за адресою вул. Василівська, 39 біля огорожі Василівської церкви.

Правоохоронці зробили у чоловіка 2 контрольні закупки по 200 гривень кожна за 6 грамів сушеної коноплі. Після чого отримали санкцію на обшук, який провели за місцем проживання Геннадія 23.06.2020. У квартирі знайшли 12 грам канабісу у жестяній банці, 3000 гривень, 120 пустих полімерних пакетиків з застібками та електронні ваги.

Як повідомив суду Пустовойт контрольні закупівлі для поліціянтів здійснювала жінка, що зловживає алкоголем, і яку він знав більше 10 років, її чоловік нині відбуває покарання у місцях несвободи. Сама ж жінка розповіла судді, що знає Геннадія лише з травня 2020-го і мовляв, у компанії почула, як він розповідав, що може дістати коноплю для куріння.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованих йому органом досудового розслідування кримінальних правопорушень за ч.2 ст.307 КК України не визнав. Казав, що нікому нічого не продавав, а та конопля, що була в його помешканні – для особистого вживання, аби заспокоїти нерви. Гроші у сумі 3 000 гривень, зароблені ним на будівництві.

Поняті на суді, розповіли, як їх також залучили бути спостерігачами за контрольною закупкою, що дійсно жінка ходила з грошима (номери купюр слідчі попередньо переписали в протокол) до Геннадія, а поверталася з двома пакетиками коноплі. Окрім того, що слідчі проводили контрольні закупівлі Пустовойта також прослуховували, у розмовах з ним абоненти, зокрема, застосовували слова: «есть курячки взять» «лістви намутіть», «ліста два-три», «трохи попихтять», «радості кинуть» тощо.

Чи то через поведінку обвинуваченого в суді, чи то через невдало обрану лінію захисту його адвоката, але суддя винесла, ну дуже суворий вирок, як для особи, раніше не судимої, правопорушення якої не було пов’язано з завданням непоправних негативних наслідків іншим особам. Навіть за неумисне ДТП зі смертельними наслідками водії відправляються у місця несвободи не більше ніж на 2-3 роки, за умови, якщо були тверезі, а родичі загиблих на наполягають на більш суворому покаранні. Але Геннадій отримав по повній програмі: цілих 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, плюс компенсувати судові витрати та на експертизи.

Додатково суддя Гагаріна зазначила, що підстав для застосування ст.75 КК України для призначення покарання обвинуваченому з випробувальним терміном та призначення покарання з застосуванням ст.69 КК України, судом не встановлено і що, оскільки судом прийнято рішення про призначення обвинуваченому обов`язкового додаткового покарання у вигляді конфіскації майна, то грошові кошти та мобільний телефон, вилучені у Геннадія також належить конфіскувати.

Заставу у розмірі 168 160 гривень, яку Геннадій вніс, аби не сидіти в СІЗО повенуть йому, коли вирок вступить у законну силу.

Gorod.cn.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь