Відремонтована ділянка дороги Ніжин-Прилуки готується до введення в експлуатацію

 

 

 

 

Станом на вересень 2021 року проєкт з ремонту ділянки Ніжин – Прилуки майже завершений. Ділянка протяжністю 75 кілометрів: від села Зруб (перехрестя з дорогою М-02) по об’їзній Ніжина до села Заїзд (перехрестя з дорогою Н-07) готується до вводу в експлуатацію. 

Інформує Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Дорога відремонтована уперше за 50 років з часів її побудови: влаштування нового посиленого дорожнього покриття (товщина близько 40 см), укріплення узбіччя,  ремонт семи мостів, облаштування дорожньої обстановки (розмітка, знаки, металеве бар’єрне огородження, напрямні стовпчики тощо),  встановлення освітлення та відеокамер у населених пунктах. Підрядна організація – ТОВ “СП “АВТОСТРАДА”.

Разом з оновленням покриття, вживаються заходи по його збереженню від перевантажених фур: між селами Талалаївка та Хвилівка Ніжинського району облаштовується другий в області WIM-майданчик для автоматичного зважування вантажівок у русі, встановлені металеві ферми, де буде кріпитися обладнання, та металеве бар’єрне огородження, невдовзі розпочнуться роботи з монтажу електроніки. Підрядна організація – ТОВ “Інтеграл Сістемс”.

Автодорога Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин поєднує між собою міжнародні автодороги М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі, М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, М-03 Київ-Харків-Довжанський та національну Н-07 Київ-Суми-Юнаківка. Є найкоротшим виходом з центральної України (Полтава, Кропивницький, Дніпро) у напрямку країн Балтії через КПП «Нові Яриловичі». Забезпечує зв’язок між Чернігівською і Полтавською областями. З’єднує ряд адміністративних центрів – обласного і районних. Ремонт цієї дороги також є інвестицією у розвиток економіки Чернігівської області. Адже у цій місцевості розміщено чимало бюджетоутворюючих підприємств.

У 2022 році планується оновлення інших ділянок траси Р-67: Чернігів – Ніжин, від Прилук до межі з Полтавською областю.

Фото: Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь