Названо фізичні вправи, які зміцнюють серцево-судинну систему

 

 

 

 

Малорухливий спосіб життя − один із основних факторів ризику захворювань серця. Найкращою профілактикою в цьому разі є регулярні фізичні вправи, які зміцнюють серцево-судинну систему.

Найкращий вплив на серце мають аеробні вправи. Вони зміцнюють серце і легені, а також покращують утилізацію кисню організмом. Регулярні заняття аеробікою можуть допомогти зменшити частоту серцевих скорочень, знизити артеріальний тиск і поліпшити дихання. Займатись необхідно регулярно, три-чотири рази на тиждень, поступово збільшуючи навантаження.

Це ходьба, біг, стрибки через скакалку, їзда на велосипеді (стаціонарно або по вулиці), лижні гонки, катання на ковзанах, веслування, аеробіка з невеликим рівнем фізичного навантаження або водна аеробіка. Про деякі з них розповімо більш докладно.

Якщо ви любите гуляти пішки, спробуйте чергувати навантаження так: 3 хвилини – з нормальною швидкістю, 1 хвилина – дуже швидким кроком. Такий режим тренування прискорює й уповільнює серцебиття, що покращує роботу судин, спалює калорії, дозволяє організму швидше чистити кров від жиру та цукру. В цілому ж, тренування з інтервалами − це неперевершений захист серцево-судинної системи і всього тіла від зайвої ваги, діабету.

Чим більше м’язової тканини задіяно в роботі, тим активніше працює «мотор», щоб всіх забезпечити. Таким чином, і тіло, і серце стають більш сильними і витривалими. До того ж, під час цих видів спорту задіяні всі групи м’язів.

Пілатес

Вправи на розтяжку готують м’язи до активності і запобігають пошкодженню і розтягненню м’язів. До того ж, регулярна розтяжка покращує гнучкість тіла, що дуже важливо у повсякденному житті.

Завдяки тому, що йога відмінно заспокоює нерви, тиск швидше приходить в норму, а судини стають більш еластичними і міцними, що, в свою чергу, позитивно відображається на серці

Хатня робота

Люди, які регулярно виконують хатні справи, є в кращій фізичній формі і в цілому здоровіші від тих, хто займається спортом 30-60 хвилин на день і потім до вечора сидить за комп’ютером.

  1. Слідкуйте, щоб вправи чергувались з відпочинком.
  2. Уникайте силових вправ, наприклад, віджимань. До них слід ставитись дуже обережно.
  3. Не займайтесь на вулиці, якщо там занадто холодно, жарко або волого. Висока вологість може привести до дуже швидкої стомлюваності; екстремальні температури можуть впливати на кровообіг, ускладнити дихання і викликати біль в грудній клітці.
  4. Не допускайте зневоднення. Необхідно пити воду, навіть якщо ви ще не відчули спраги, особливо в спекотні дні. Але будьте уважні і не пийте занадто багато.
  5. Занадто гарячий або холодний душ, або сауну не можна приймати після вправ. Такі екстремальні температури збільшують навантаження на серце.


Більше – тут: Новости Ю

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь