В Україні підвищать мінімальну пенсію до 2600 гривень: названа точна дата

 

 

 

 

Мінімальну пенсію піднімуть з 1 грудня 2021 року. Це пов’язано з виконанням вимог закону, відповідно до якого разом з мінімальною зарплатою повинна рости і мінімальна пенсія. А мінімальну зарплату в Україні збільшать з саме з 1 грудня.

З цієї дати мінімальна зарплата дорівнюватиме 6500 гривень. Відповідно до закону, мінімальна пенсія не повинна бути нижче 40% від мінімальної зарплати. Тобто, мінімальна пенсія має становити: 6500 х 0,4 = 2600 гривень.

“Це лише частина заходів по реалізації комплексного плану з підвищення соціальних стандартів для українців. Збільшення пенсій, зарплат і соціальних виплат відбувається і буде відбуватися на регулярній основі. Це обов’язок держави та українського уряду”, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

При цьому слід знати, що таке підвищення мінімальної пенсії передбачено законом для тих громадян, які мають необхідну кількість страхового стажу: у жінок – 30 років, у чоловіків – 35.

Страховим є лише той стаж, протягом якого із зарплати працюючого сплачувалися внески до Пенсійного фонду. Тобто, якщо людина працювала неофіційно, в тіні, то їй такий період роботи до страхового стажу не зараховувався.

Нагадаємо, Денис Шмигаль також розповів українцям, як накопичувати на пенсію і збільшити свій дохід вдвічі. Він підкреслив, що пенсійні накопичення громадян працюють як інвестиції в економіку. І якби накопичувальна пенсія була введена ще 15 років тому, то зараз в нашій країні була би зовсім інша економічна ситуація.

 

Джерело: tsn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь