Занедбана локація стане сучасним громадським простором

 

 

 

 

 У Ніжині може з’явитися новий громадський простір. Мова йде про житловий мікрорайон біля ЗОШ №15, один з найбільших у Ніжині, але чомусь “обділений” територією для культурного відпочинку: жодного парку чи скверу поблизу немає, натомість маємо чимало занедбаних локацій, які стали “притулком” для неблагополучних верств населення…
Мало не щодня у ось таких напіврозвалинах проводять всій час любителі спиртого, а то й наркомани. Сусідство з такими особами лякає місцевих жителів, а ще ж ті особи залишають після себе різний непотріб… Ніжинці неодноразово зверталися і до міського голови Олександра Кодоли, і до його радника Сергія Охонька з проханням навести тут лад.
Учора, 08 жовтня, радник міського голови Сергій Охонько організував та провів виїзну комісію на вищезгадану територію.

 Як зробити цю територію максимально комфортною для ніжинців, радилися комісійно. Разом із керуючим справами виконавчого комітету Валерієм  Салогубом, фахівцями архітектурного відділу, начальником інвестиційного відділу Тетяною  Плетньовою, а також спеціалістом КП “Оренда комунального майна”Оксаною Шумейкко випрацювали “дорожню карту” розвитку рекреаційної локації.

Поруч з цією захаращеною зеленою зоною розміщується Ніжинська хореографічна школа. Її директор, Галина Тимошенко, неодноразово зазначала, що варто огородити територію парканом, таким чином унебезпечивши її від сторонніх осіб.
Радник міського голови Сергій Охонько запропоновува поїхати та на власні очі побачити територію з усіма її перевагами та недоліками, підкресливши, що його бачення – зробити територію максимально відкритою для людей, і паркан у такому випадку не потрібен. “Було б гарно облаштувати тут справжню паркову зону, – зазначив Сергій Миколайович, – з лавками, доріжками та ненав’язливим ландшафтним дизайном, встановити ліхтарі та камери відоспостереження. Була б гарна зелена зона громадського простору, тим паче, ніжинці цього потребують”.
 Керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб підтримав ідею відкритого громадського простору та додав, що це – частина міста, і він має бути доступним, безпечним, гарно освітленим, комунікабельним (надавати можливість для спілкування, розмов та відпочинку) та комфортним.
 Під час огляду території до учасників комісії приєднався представник керівництва хореографічної школи, який підтримав ідею “перевтілення” цієї території в громадський простір.
Тож перші кроки у цьому напрямку зроблені, ідеї  озвучено. Найближчим часом відбудеться засідання містобудівної ради, де більш детально обговорять подальші дії. Сподіваємось, що мине небагато часу, і занедбаний пустир з небезпечними локаціями стане одним із найулюбленіших місць відпочинку ніжинців, сучасним і комфортним громадським простором.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь