Коли в домівках Ніжина стане тепло: названо дату

 

 

 

 

Стосовно центрального опалення в Ніжині.
Планується запуск опалювального сезону з понеділка, 18 жовтня 2021 року.
13 жовтня міський голова Олександр Кодола під час зсідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зауважив, що на всій території Україні склалася складна ситуація з початком опалювального сезону.
По всій державі бюджетним закладам пропонувалося закупити газ за ціною 45 чи 55 тис.грн. Сьогодні НАК Нафтогаз Трейдинг надав проект договору, де ціна газу зазначена 16 тис. 554 грн. з урахуванням ПДВ та транспортуванням. Звісно і це висока ціна для бюджетних установ.
Але саме вона має бути зафіксована на рівні держави. Потрібно два тижні, щоб бюджетні заклади, які опалюються не централізованим опаленням, а мають власні котельні змогли закупити газ на власні потреби. Тому нададзвичайна ситуація в області надає певні можливості, щоб за більш пришвидшеною процедурою ці закупівлі провести, а не чекати місяць.
Технічна готовність розпочати опалювальний сезон у ТОВ «НіжинТеплоМережі» є, підприємство підготувалося на 100%.
Наразі планується запуск опалювального сезону з понеділка, 18 жовтня 2021 року.
Міський голова Олександр Кодола зауважив, що стан і початок цього опалювального сезону, в тому числі залежить і від своєчасної сплати жителями міста за раніше надані послуги.
Адже заборгованість населення перед ТОВ «НіжинТеплоМережі» складає понад 20 млн.грн.
Опалювальний сезон буде дуже складний, оскільки НАК Нафтогаз і Чернігів Газ вимагають значні авансові платежі, які мають здійснювати теплогенеруючі компанії наперед.
Очільник міста зазначив, що міська влада розуміє, що ситуація в ТОВ «НіжинТеплоМережі» достатньо складна і тому звертається до населення, щоб максимально розрахувалися зі своїми боргами і ми всі мали стабільний опалювальний сезон.
Міська влада підтримала ТОВ «НіжинТеплоМережі», допомогла розрахуватися з боргом 7,6 млн.грн., сплативши авансовий платіж за жовтень за бюджетні установи, щоб розпочати опалювальний сезон.
Але це тільки перший етап початку опалювального сезону, надалі ТОВ “Ніжинтепломережі” потрібні значні кошти, щоб сплачувати аванс за споживання, та розподіл газу.
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь